Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sultan Sarması

Sultan Sarması
Sultan Sarması
55 perc / előkészület: 35 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Török receptoldalon fedeztem föl ezt a receptet.

Egy nagyon finom, krémes édességet alkotunk ezzel a recepttel. Szinte alig lehet abbahagyni az evését.

A dió helyett lehet pisztáciával is készíteni.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd ráöntjük a kókuszreszeléket, és egyenletesen elsimítjuk.
  2. A 200 g lisztet, 150 g cukort és 2 csomag vaníliás cukort a tejjel simára keverjük. Majd közepes hőfokon elkezdjük folyamatos kevergetés mellett főzni. Kb. 20 perc. Ha elkezd már jól sűrűsödni, akkor hozzáadjuk a vajat, és jól elkeverjük.
  3. A jól besűrűsödött a krémet ráöntjük a kókuszreszelékre, majd elsimítjuk egyenletesre. Hagyjuk kihűlni. Én pár órára beraktam a hűtőbe, hogy minél masszívabb legyen a krém.
  4. A 400 ml tejszínt 1 csomag vaníliás cukorral és a 2 csomag habfixálóval fölhabosítjuk. A kihűlt krémre rákenjük.
  5. Egy késsel 6 egyenlő részre keresztben vágjuk, majd középen még egyszer elfelezzük az egészet. Így 12 téglalap formájú alakzatot kapunk.
  6. Elkezdjük a téglalap alakzatot a tepsi szélénél föltekerni egy szélesebb eszköz segítségével. Én tortaemelő kanalat alkalmaztam ehhez. Fontos: mindig sok kókuszreszelék legyen a föltekerésnél, mert könnyeben föltekerjük.
  7. Miután föltekertük, középen kettőbe vágjuk, és a kókuszreszelékkel még minden oldalát megszórjuk, és egy muffinpapír-formában helyezzük. Kb. 24 tekercset kapunk.
  8. 150 g diót pár percig megpirítunk.Miután kihűlt, zacskóba tesszük, és egy húsklopfoló segítségével apróra törjük. Majd a tekercsek tetejére elosztjuk. Hideg helyen tároljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 984
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
137 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
konyha: török
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

török édesség, keleti kókuszdesszert

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

490
kókuszreszelék 200 g
tej 1 l
cukor 150 g
vaníliás cukor 3 csomag
finomliszt 200 g
vaj 50 g
habtejszín 400 ml
habfixáló 2 csomag
dió 150 g