r
Nosalty Logó

Sultan Sarması

Éva házias konyhája
Sultan Sarması
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

490
Kalória
8g
Fehérje
38.9g
Szénhidrátok
34.4g
Zsír
24.8g
Víz
46g
Koleszterin
4g
Rost
21.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 490 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 5873 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 267 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 490 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.4 g

Zsír

  • Összesen
    413 g
  • Telített zsírsav
    237 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    552 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4432.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    1659 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    490 mg
  • Foszfor
    1403 mg
  • Nátrium
    724 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    467.2 g
  • Cukor
    260 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

Víz

  • Összesen
    298.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1460 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1432 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    337 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 5873 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 267 kcal

Elkészítés

  1. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd ráöntjük a kókuszreszeléket, és egyenletesen elsimítjuk.
  2. A 200 g lisztet, 150 g cukort és 2 csomag vaníliás cukort a tejjel simára keverjük. Majd közepes hőfokon elkezdjük folyamatos kevergetés mellett főzni. Kb. 20 perc. Ha elkezd már jól sűrűsödni, akkor hozzáadjuk a vajat, és jól elkeverjük.
  3. A jól besűrűsödött a krémet ráöntjük a kókuszreszelékre, majd elsimítjuk egyenletesre. Hagyjuk kihűlni. Én pár órára beraktam a hűtőbe, hogy minél masszívabb legyen a krém.
  4. A 400 ml tejszínt 1 csomag vaníliás cukorral és a 2 csomag habfixálóval fölhabosítjuk. A kihűlt krémre rákenjük.
  5. Egy késsel 6 egyenlő részre keresztben vágjuk, majd középen még egyszer elfelezzük az egészet. Így 12 téglalap formájú alakzatot kapunk.
  6. Elkezdjük a téglalap alakzatot a tepsi szélénél föltekerni egy szélesebb eszköz segítségével. Én tortaemelő kanalat alkalmaztam ehhez. Fontos: mindig sok kókuszreszelék legyen a föltekerésnél, mert könnyeben föltekerjük.
  7. Miután föltekertük, középen kettőbe vágjuk, és a kókuszreszelékkel még minden oldalát megszórjuk, és egy muffinpapír-formában helyezzük. Kb. 24 tekercset kapunk.
  8. 150 g diót pár percig megpirítunk.Miután kihűlt, zacskóba tesszük, és egy húsklopfoló segítségével apróra törjük. Majd a tekercsek tetejére elosztjuk. Hideg helyen tároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

Török receptoldalon fedeztem föl ezt a receptet. Egy nagyon finom, krémes édességet alkotunk ezzel a recepttel. Szinte alig lehet abbahagyni az evését. A dió helyett lehet pisztáciával is készíteni.

További receptek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Rácz Jenőt sokkolta, mennyit kér az éttermébe jelentkező szakács

Rácz Jenő neve időről időre felbukkan: televíziós szereplései, családi történések vagy éppen az éttermében járt hollywoodi színészek miatt. Most éppen azzal keltette fel a közérdeklődést, hogy Instagramján megosztott sztoriban botránkozott meg egy leendő szakácsmunkatárs üzenete miatt.

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Krumplis pogácsa

Nagyon gyorsan elkészíthetjük ezt a pogácsát, amit például bármilyen zöldségleves kísérőjeként kínálhatunk - és már kész is a könnyű ebéd.

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...