Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Natúr almachips

Natúr almachips
Natúr almachips
130 perc / előkészület: 10 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Saját müzlit készítettem, és hogy tényleg minden saját legyen, így a ropogós almachipset is én csináltam. 

hozzávalók / 2 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat nagyon vékony csíkokra szeleteljük, és sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. Betoljuk a sütőbe, és légkeveréses üzemmódban 90 °C-on két óráig "sütjük". Fél óránként megfordítjuk az almaszeleteket.
  2. Amikor már minden nedvességet elvesztette az alma és ropogós, akkor van kész. Amennyiben ízesíteni szeretnénk, akkor azt az utolsó fél órában tegyük (kenjük meg az almaszeleteket tojásfehérjével, és arra szórjuk a kedvenc fűszerünket: fahéj, cukor, mézeskalács fűszerkeverék...).
  • sütési hőfok: 90°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 6 245
elküldve: 0
receptkönyvben: 61
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: 2

szakács

PeZsuRi

Mióta szakács: 2014.06.24.
136 recept

egyéb elnevezések

ropogós alma chips, alma chips, alma csipsz

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

PeZsuRi
PeZsuRi / PeZsuRi Tue, 2015-09-08 06:31

Szia! Úgy gondolom működhet. Csináld úgy, hogy a rácsra raksz egy óriás sütőpapírt, és arra teszed az almaszeleteket... semmi tepsi :-) max. előbb megsülnek, de attól még finom lesz. Ha kezd nagyon megbarnulni, vedd ki és edd meg úgy, 100 % úgy is finom, csak nem ropogós. Kidobni semmiképp nem fogod az almaszeleteket :-)

187
alma 4 közepes db