r
Nosalty Logó

Sült tészta witch konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Sült tészta witch konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 262 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 1041 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 156 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 262 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1792.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    899 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    459.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 1041 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 156 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, letakarjuk, hagyjuk pihenni, amíg a tölteléket elkészítjük.
  2. A hagymát, fokhagymát finomra vágjuk, hozzáadjuk a húshoz. Fűszerezzük sóval, borssal, cayennel, és rakhatunk bele még finomra vágott petrezselymet is, de ez elhagyható.
  3. A tésztát enyhén lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, pizzavágóval 3,5 cm csíkokra felvágjuk, majd 5 cm darabokat vágunk belőle.
  4. A töltelékből fél teáskanálnyit rakunk mindegyik tésztadarab közepére, a két sarkát megvizezzük az ujjunkkal, és összefogjuk a két szemben lévőt, hogy a képen látható kenu alakot kapjuk. Ha a hús kicsit kipúposodik belőle, az nem baj, de le lehet nyomkodni a megvizezett ujjunkkal (így nem ragad rá a töltelék).
  5. Egy tepsit kivajazunk, és ahogy készülnek a kis kenuk, 8-10 darabonként már rakjuk is a tepsibe. Jó szorosan egymás mellé, de azért az alakját tartsa meg a tészta.
  6. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a széle kicsit megpirul.
  7. A tálalás többféleképpen történhet:
  8. Ízles szerinti adagot egy leveses tányérba rakunk, és forró húslevest merünk rá. A joghurtot sóval meg a fokhagymával elkeverjük, és ebből is rakunk rá. Petrezselyemmel meg chilipehellyel megszórjuk.
  9. A megsült tésztát csak a fokhagymás joghurttal tálaljuk.
  10. Paradicsom alapú lével, amihez 2 ek vajat megolvasztunk, 4 ek sűrített paradicsomot elkeverünk 6 dl vízzel, felforraljuk, és 20 percig főzzük kis lángon, majd úgy tálaljuk, mint a húslevesest (az 1. pontban leírtak szerint)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x23x3
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2869
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 28.

Ajánló

A recept roppant egyszerű, DE nagyon időigényes. Az eredeti recept 1 kg lisztből készül, és azt a tanácsot adja a tulajdonosa, hogy egyedül ne álljunk neki. Legalább egy-két barátnőt hívjunk meg segítségül. Igazi nagymama hangulatú recept, ha többen készítjük, mert Ők is úgy álltak/állnak neki nagyobb munkáknak. Milyen jókat lehet közben pletykálkodni! :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az interneten nézelődve láttam meg ezt a tésztát, ott sorakoztak egy gyúródeszkán. Amikor rákattintottam, a következő képen levesben úszkáltak. Nem tudtam elképzelni, hogy marad a tészta egyben, kifőzés után, ha nincs teljesen lezárva a töltelék. Erre a receptet nézem, azt mondja, hogy meg kell SÜTNI ???? Micsoda, kifőzni nem kell, csak sütni? Hát ebből meg mi lesz? De a legnagyobb sokk csak ezután jött: a tésztába nem kell TOJÁS!!!!!! Mi fogja összetartani, te jó ég? Vagy csak én vagyok ilyen tudatlan? Ti hallottatok már ilyenről, tojás nélküli, vajban-sütőben sült, hússal töltött tészta?

Hozzászólások

Fahéj

Nagyon gusztaaaa! :) Sose hallottam, sose ettem, de addig nem nyugszom, amíg ki nem próbálom. Köszi a receptet! Nagyon tetszik. Szép délutánt! (Bár Nálatok lehet, valami egész más napszak van) Fahéj

witch

Koszonom! Orulok, hogy tetszik! :) Tenyleg finom levesben, a fokhagymas joghurttal, de csak ugy a tepsibol kiszedegetve. A tesztaval, pedig meglepoen konnyu dolgozni. Mi 6 oraval vagyunk "fiatalabbak". :D udv:witch

Törölt felhasználó

En ismerek ilyet,szoktam is.csinalni,de az nincs nyitva.gondolom ez trorok valtozat lehet,a levesben uszkalo, de az Nem kisseb Volt?? Torok baratnom ugyanis 1*1 cm kis kockakra vagjy igaz Nem tolti,csak a sarkait nyomja kicsit össze.en a koszovoi kantig csinom,az zart,de nagyon finom

witch

Igen ez torok es azt hiszem kissebbre kellett volna vagni a tesztat, de meg igy sem konnyu megtolteni. De tenyleg nagyon finom, ha az eredeti recept szerinti 1 kg lisztet hasznaltam volna, az is elfogyott volna.

Torma

Szuper recept!!!! Koszonom a megosztast Witch, NAGYON tetszik! a hetvegen ki fogom probalni! Udv, Torma :)

witch

Nagyon szivesen es sok turelmet a kesziteshez! udv:witch

Torma

Nem volt türelem....tegnap meggyúrtam a tésztát, mert kiváncsi voltam az állagára....SZUPER, úgyhogy feltettem ma a NS-ra! Persze utaltam az itteni receptedre! De ezt a hajósat is megcsinálom, ha a lánykám kéri a hétvégén....mert fantasztikus recept! Nagyon sok jó recid van! Várom a következ?ket, udv,T :)

witch

Orulok, hogy tetszett a vegeredmeny! Mindig izgulok, ha valaki elkeszit egy altalam feltoltott receptet, hogy milyen fogadtatasban reszesul? Ami nekem izlik, az gyakran a paromnak nem, annyira mas az izlesunk. O szigoruan ragaszkodik a hagyomanyos Magyar konyhahoz, pedig azonkivul semmiben nem ilyen konzervativ. Pont egy teszta recepten dolgoztam tegnap, mindjart toltom felfele, csak elobb "megetetem" a csemetemet iskola elott. udv:witch

pussycat

Bingooo!!!! Megtalaltam! Koszonom szepen:) Udv. Veronika

witch

:o)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?