Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült tészta witch konyhájából

Sült tészta witch konyhájából
Sült tészta witch konyhájából
130 perc / előkészület: 90 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az interneten nézelődve láttam meg ezt a tésztát, ott sorakoztak egy gyúródeszkán. Amikor rákattintottam, a következő képen levesben úszkáltak. Nem tudtam elképzelni, hogy marad a tészta egyben, kifőzés után, ha nincs teljesen lezárva a töltelék. Erre a receptet nézem, azt mondja, hogy meg kell SÜTNI ???? Micsoda, kifőzni nem kell, csak sütni? Hát ebből meg mi lesz? De a legnagyobb sokk csak ezután jött: a tésztába nem kell TOJÁS!!!!!! Mi fogja összetartani, te jó ég? Vagy csak én vagyok ilyen tudatlan? Ti hallottatok már ilyenről, tojás nélküli, vajban-sütőben sült, hússal töltött tészta?

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

A tepsi kikenéséhez

ajánlat

A recept roppant egyszerű, DE nagyon időigényes. Az eredeti recept 1 kg lisztből készül, és azt a tanácsot adja a tulajdonosa, hogy egyedül ne álljunk neki. Legalább egy-két barátnőt hívjunk meg segítségül. Igazi nagymama hangulatú recept, ha többen készítjük, mert Ők is úgy álltak/állnak neki nagyobb munkáknak. Milyen jókat lehet közben pletykálkodni! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, letakarjuk, hagyjuk pihenni, amíg a tölteléket elkészítjük.
  2. A hagymát, fokhagymát finomra vágjuk, hozzáadjuk a húshoz. Fűszerezzük sóval, borssal, cayennel, és rakhatunk bele még finomra vágott petrezselymet is, de ez elhagyható.
  3. A tésztát enyhén lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, pizzavágóval 3,5 cm csíkokra felvágjuk, majd 5 cm darabokat vágunk belőle.
  4. A töltelékből fél teáskanálnyit rakunk mindegyik tésztadarab közepére, a két sarkát megvizezzük az ujjunkkal, és összefogjuk a két szemben lévőt, hogy a képen látható kenu alakot kapjuk. Ha a hús kicsit kipúposodik belőle, az nem baj, de le lehet nyomkodni a megvizezett ujjunkkal (így nem ragad rá a töltelék).
  5. Egy tepsit kivajazunk, és ahogy készülnek a kis kenuk, 8-10 darabonként már rakjuk is a tepsibe. Jó szorosan egymás mellé, de azért az alakját tartsa meg a tészta.
  6. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a széle kicsit megpirul.

A tálalás többféleképpen történhet:

  1. Ízles szerinti adagot egy leveses tányérba rakunk, és forró húslevest merünk rá. A joghurtot sóval meg a fokhagymával elkeverjük, és ebből is rakunk rá. Petrezselyemmel meg chilipehellyel megszórjuk.
  2. A megsült tésztát csak a fokhagymás joghurttal tálaljuk.
  3. Paradicsom alapú lével, amihez 2 ek vajat megolvasztunk, 4 ek sűrített paradicsomot elkeverünk 6 dl vízzel, felforraljuk, és 20 percig főzzük kis lángon, majd úgy tálaljuk, mint a húslevesest (az 1. pontban leírtak szerint)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 33x23x3 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 780
elküldve: 1
receptkönyvben: 67
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
konyha: török
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett

egyéb elnevezések

töltött tészta, sült tészta hússal megtöltve, töltött levesbetét kenu alakban, manti

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-10-29 23:51

Szuper recept!!!! Koszonom a megosztast Witch, NAGYON tetszik! a hetvegen ki fogom probalni! Udv, Torma :)

Torma
Torma / Torma Thu, 2013-10-31 12:43

Nem volt türelem....tegnap meggyúrtam a tésztát, mert kiváncsi voltam az állagára....SZUPER, úgyhogy feltettem ma a NS-ra! Persze utaltam az itteni receptedre! De ezt a hajósat is megcsinálom, ha a lánykám kéri a hétvégén....mert fantasztikus recept! Nagyon sok jó recid van! Várom a következőket, udv,T :)

witch
witch / witch Thu, 2013-10-31 14:26

Orulok, hogy tetszett a vegeredmeny! Mindig izgulok, ha valaki elkeszit
egy altalam feltoltott receptet, hogy milyen fogadtatasban reszesul?
Ami nekem izlik, az gyakran a paromnak nem, annyira mas az
izlesunk. O szigoruan ragaszkodik a hagyomanyos Magyar konyhahoz,
pedig azonkivul semmiben nem ilyen konzervativ.
Pont egy teszta recepten dolgoztam tegnap, mindjart toltom
felfele, csak elobb "megetetem" a csemetemet iskola elott.
udv:witch

diuska30
davido / diuska30 Sun, 2013-04-07 12:49

En ismerek ilyet,szoktam is.csinalni,de az nincs nyitva.gondolom ez trorok valtozat lehet,a levesben uszkalo, de az Nem kisseb Volt?? Torok baratnom ugyanis 1*1 cm kis kockakra vagjy igaz Nem tolti,csak a sarkait nyomja kicsit össze.en a koszovoi kantig csinom,az zart,de nagyon finom

witch
witch / witch Sun, 2013-04-07 16:01

Igen ez torok es azt hiszem kissebbre kellett volna vagni a tesztat, de meg igy
sem konnyu megtolteni. De tenyleg nagyon finom, ha az eredeti recept szerinti
1 kg lisztet hasznaltam volna, az is elfogyott volna.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2012-05-28 13:17

Nagyon gusztaaaa! :) Sose hallottam, sose ettem, de addig nem nyugszom, amíg ki nem próbálom. Köszi a receptet! Nagyon tetszik.
Szép délutánt! (Bár Nálatok lehet, valami egész más napszak van) Fahéj

witch
witch / witch Mon, 2012-05-28 13:59

Koszonom! Orulok, hogy tetszik! :)
Tenyleg finom levesben, a fokhagymas
joghurttal, de csak ugy a tepsibol
kiszedegetve. A tesztaval, pedig meglepoen
konnyu dolgozni.
Mi 6 oraval vagyunk "fiatalabbak". :D
udv:witch

262
finomliszt 10 dkg
joghurt 0.5 dl
1 csipet
darált marhahús 25 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cayenne bors 0 ízlés szerint
joghurt 2 dl
fokhagyma 1 gerezd
1 csipet
petrezselyem 0 ízlés szerint
chilipehely 0 ízlés szerint
vaj 2 dkg