Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Maceszgombóc

Maceszgombóc
Maceszgombóc
45 perc / előkészület: 5 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A levesbetétek egyik sztárja a maceszgombóc, amit otthon sokan nem mernek kipróbálni, mert attól tartanak, hogy bonyolult az elkészítése. Pedig pofonegyszerű, próbáljátok ki Ti is!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A maceszt vagy pászkát robotgép segítségével összezúzzuk. Ha nincs gépünk, akkor pedig csomagoljuk konyharuhába, és egy sodrófa segítségével törjük apróra.
  2. Az apróra zúzott pászkát egy keverőtálba szórjuk, amire ráöntünk két, kissé felvert tojást.
  3. Hozzáadunk két evőkanál libazsírt a pászkához, és 1-2 evőkanál alaplevet.
  4. Sózzuk-borsozzuk ízlésünknek megfelelően, és keverjük jól össze az egészet. Majd helyezzük hűtőbe fél órára.
  5. A hűtőből kivéve formáljunk kézzel vagy kanállal diónyi gombócokat, és jól megsózott, lobogó vízbe dobjuk bele. Fedjük le, és főzzük a maceszgombócokat 40 percig, aztán levesbe téve fogyaszthatjuk is!
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 28 383
elküldve: 2
receptkönyvben: 40
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
958 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: zsidó
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

macesz

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

196
macesz 120 g
tojás 2 db
libazsír 2 ek
alaplé 0.5 dl
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint