Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepsis pisztráng zöldfűszeres balzsamozással

Tepsis pisztráng zöldfűszeres balzsamozással
Tepsis pisztráng zöldfűszeres balzsamozással
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egészséges, finom, különleges és könnyen elkészíthető ételre vágytunk. Még a nem túl halbarát Férj is finomnak találta!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halat megmossuk, 3-3 helyen beirdaljuk mindkét oldalán, majd enyhén besózzuk.
  2. Elkészítjük a balzsamozáshoz a szószt: kifacsarjuk a citrom levét, összeaprítjuk a petrezselymet, lereszeljük a fokhagymát, majd a többi hozzávalóval együtt botmixerrel kicsit pépesítíjük.
  3. Alufóliával vagy sütőpapírral bélelt, 1-2 csepp olívaolajjal kikent tepsire helyezzük a halakat. Mindkét oldalon és belül is bekenegetjük a szósszal, és a hasukba beleteszünk még 1-2 babérlevelet és 1-2 szelet hagymát.
  4. 25-30 percig 180 fokon sütjük, amíg a farka ropogóssá nem sül, és a hal elkezd kicsit pirulni. Joghurtos kínai kel salátával tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 10 925
elküldve: 5
receptkönyvben: 55
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

szacsiga

Mióta szakács: 2012.06.02.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres sült pisztráng, tepsiben sült pisztráng, zöldfűszerekkel balzsamozott pisztráng kínai kel salátával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

274
pisztráng 50 dkg
citromlé 1 citromból nyert
petrezselyem 1 csokor
fokhagyma 1 gerezd
olívaolaj 1 ek
kakukkfű 2 csipet
rozmaring 1 csipet
szójaszósz 1 teáskanál
mustár 1 kk