Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült padlizsán paradicsommal és fetával

Sült padlizsán paradicsommal és fetával
Sült padlizsán paradicsommal és fetával
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Legkedvencebb itt élő görög barátomtól tanultam pár éve ezt a nagyon egyszerű, de szenzációs ételt, amit előszeretettel dobott össze nekem, ha csak hirtelen beugrottam hozzá (mert amúgy nagy húsevő...:)) Tőle tanultam a paradicsomreszelést is, ami elsőre nagyon viccesnek tűnt, de azóta mindig így csinálom, ha bármilyen ételhez hámozott paradicsomra lenne szükségem. 

Görögországban gyakran esznek hozzá mindenféle olajos halat és jó sok fetát. Mivel viszonylag sok olajban kell sütni a padlizsánt, mindenképpen jól jön hozzá valamilyen finom kenyérféle.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felszeleteljük a padlizsánt, besózzuk, és állni hagyjuk fél órát.
  2. Lemossuk, megszárítjuk.
  3. Ujjnyi olívaolajban megsütjük a szeleteket, kiszedjük.
  4. Ugyanabban a serpenyőben megfuttatjuk az egészben hagyott fokhagymát és babért. A paradicsomokat félbevágjuk, és egy sajtreszelőn lereszeljük, a vágott felüket a reszelőre helyezve, hogy a héjuk egyben maradjon. (Ez egy nagyon gazdaságos eljárás a paradicsomhámozásra, nem kell vizet forralni, és a forró paradicsomokkal bajlódni!)
  5. A serpenyőbe tesszük a paradicsomot, fűszerezzük, és kb. 15 perc alatt sűrűre főzzük.
  6. Beletesszük a sült padlizsánszeleteket, és még egyet forralunk rajta. Friss vagy pirított kenyérrel, fetával és bazsalikommal tálaljuk.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 527
elküldve: 1
receptkönyvben: 92
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

ZilkaZil

Mióta szakács: 2013.01.21.
127 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – AB vércsoport
konyha: görög
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

sült padlizsán, feta sajtos sült padlizsán, olajban sült padlizsán

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hagidora
hagidora Sun, 2013-09-15 12:52

Elfogyott :)
Csak nem tudom, hol jelöljem, hogy már elkészítettem.
Köszönöm a receptet!

witch
witch / witch Wed, 2013-08-28 23:26

Kedves Zilka!
Koszi a remek paradicsom reszelo otletet! A legkozelebbi lecso keszitesnel bevetem.
udv:witch

marti48
Marti48 / marti48 Sat, 2013-08-24 14:32

Nalam is igy van (forrovizes hamozasnal). Zsenialis ez a görög reszelös-modszer!

Kellemetes Hetveget kivanok! Mi ma grillezünk, nyarson sok zöldseg, halloumisajt, es file-husi (ez utobbit Te gondolom nem szereted). + nagy salatastal! Üdv.: Marti

Boribon
Boribon / Boribon Sat, 2013-08-24 01:41

Ez szuper finomnak tunik! Kedvencem a padlizsan es ehhez hasonlo ragukat szoktam en is kesziteni, de most kiprobalom ezt is. En a paradicsom hejatol nem szoktam megszbadulni, reszben mert nem zavar, sot kimondottan rusztikus jelleget kolcsonoz az etelnek, reszben pedig lustasagbol..:-)

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Sat, 2013-08-24 09:11

Hát, szívem szerint én sem szabadulék meg tőle, de főve sajna emészthetetlen lesz, és kikészíti az ember gyomrát...ha neked nem, akkor szerencsés vagy! :)

marti48
Marti48 / marti48 Fri, 2013-08-23 18:50

Szia Zilka!

Remeknek igerkezik, ezt is ki fogom probalni. Köszönöm a receptet! Hogy micsoda jopofa ötlet ez a paradicsomreszeles! En mindig a forro-vizes-lehuzos modszert alkalmazom, igaz, hogy akkor viszont akarom, hogy a pardicsom ne föjön teljesen szossza.

Üdv.: Marti

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Fri, 2013-08-23 19:24

Szia Márti, régen én is mindig a forró vizes módszert használtam, de ez tényleg sokkal egyszerűbb. Azért is jobb, mert le lehet úgy reszeleni, hogy csak maga a héj marad, és veszik kárba. A forró vizes megoldásnál néha elég sok paradicsom a héjon maradt, legalábbis nálam.

üdv, Zilka

452
padlizsán 2 kis db
babérlevél 2 db
paradicsom 4 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
bazsalikom 1 marék
0 ízlés szerint
olívaolaj 6 ek
feta sajt 10 dkg