r
Nosalty Logó

Sült padlizsán paradicsommal és fetával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
ZilkaZil
Sült padlizsán paradicsommal és fetával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 453 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 905 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 81 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1267.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    586 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    469.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1125 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    681 micro
Összesen 453 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    71.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2534.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    612 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    576 mg
  • Nátrium
    1172 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    938.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    2251 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1362 micro
Összesen 905 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    914 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 81 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felszeleteljüka padlizsánt, besózzuk, és állni hagyjukfél órát.
  2. Lemossuk, megszárítjuk.
  3. Ujjnyi olívaolajbanmegsütjüka szeleteket, kiszedjük.
  4. Ugyanabban a serpenyőben megfuttatjukaz egészben hagyott fokhagymát és babért. A paradicsomokat félbevágjuk, és egy sajtreszelőn lereszeljük, a vágott felüket a reszelőre helyezve, hogy a héjuk egyben maradjon. (Ez egy nagyon gazdaságos eljárás a paradicsomhámozásra, nem kell vizet forralni, és a forró paradicsomokkal bajlódni!)
  5. A serpenyőbe tesszük a paradicsomot, fűszerezzük, és kb. 15 perc alatt sűrűre főzzük.
  6. Beletesszüka sült padlizsánszeleteket, és még egyet forralunkrajta. Friss vagy pirított kenyérrel, fetávalés bazsalikommal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 3666
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sült padlizsán paradicsommal és fetával
ZilkaZil 127 recept

Legkedvencebb itt élő görög barátomtól tanultam pár éve ezt a nagyon egyszerű, de szenzációs ételt, amit előszeretettel dobott össze nekem, ha csak hirtelen beugrottam hozzá (mert amúgy nagy húsevő...:)) Tőle tanultam a paradicsomreszelést is, ami elsőre nagyon viccesnek tűnt, de azóta mindig így csinálom, ha bármilyen ételhez hámozott paradicsomra lenne szükségem.  Görögországban gyakran esznek hozzá mindenféle olajos halat és jó sok fetát. Mivel viszonylag sok olajban kell sütni a padlizsánt, mindenképpen jól jön hozzá valamilyen finom kenyérféle.

Hozzászólások

Marti48

Szia Zilka! Remeknek igerkezik, ezt is ki fogom probalni. Köszönöm a receptet! Hogy micsoda jopofa ötlet ez a paradicsomreszeles! En mindig a forro-vizes-lehuzos modszert alkalmazom, igaz, hogy akkor viszont akarom, hogy a pardicsom ne föjön teljesen szossza. Üdv.: Marti

ZilkaZil

Szia Márti, régen én is mindig a forró vizes módszert használtam, de ez tényleg sokkal egyszer?bb. Azért is jobb, mert le lehet úgy reszeleni, hogy csak maga a héj marad, és veszik kárba. A forró vizes megoldásnál néha elég sok paradicsom a héjon maradt, legalábbis nálam. üdv, Zilka

Boribon

Ez szuper finomnak tunik! Kedvencem a padlizsan es ehhez hasonlo ragukat szoktam en is kesziteni, de most kiprobalom ezt is. En a paradicsom hejatol nem szoktam megszbadulni, reszben mert nem zavar, sot kimondottan rusztikus jelleget kolcsonoz az etelnek, reszben pedig lustasagbol..:-)

ZilkaZil

Hát, szívem szerint én sem szabadulék meg t?le, de f?ve sajna emészthetetlen lesz, és kikészíti az ember gyomrát...ha neked nem, akkor szerencsés vagy! :)

Marti48

Nalam is igy van (forrovizes hamozasnal). Zsenialis ez a görög reszelös-modszer! Kellemetes Hetveget kivanok! Mi ma grillezünk, nyarson sok zöldseg, halloumisajt, es file-husi (ez utobbit Te gondolom nem szereted). + nagy salatastal! Üdv.: Marti

ZilkaZil

Hát, kedves görög barátom teljesen odavan :)

Marti48

Jaj de kedves! Ismeretlenül is üdvözlom! :)M.

ZilkaZil

Átadom! :)

witch

Kedves Zilka! Koszi a remek paradicsom reszelo otletet! A legkozelebbi lecso keszitesnel bevetem. udv:witch

ZilkaZil

Szíves örömest! üdv, Zilka

hagidora

Elfogyott :) Csak nem tudom, hol jelöljem, hogy már elkészítettem. Köszönöm a receptet!

ZilkaZil

Örülök :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ha az adott helyen már nem tudsz tanulni, akkor váltani...

Enzsöl Balázs mosogatóként kezdte gasztronómiai pályafutását 2005-ben, négy évvel később pedig már Angliában volt főszakács. A cukrászattal Ausztriában ismerkedett meg, majd néhány év alatt nemzetközileg elismert cukrásztanácsadóvá küzdötte fel magát. Évek óta Barcelona a bázisa, de a világ minden tájára hívják éttermek, hotelek, kávéházak, hogy stílusát átültesse az ő kínálatukba. Nevét Magyarországon a Mestercukrász című gasztroreality zsűritagjaként ismerték meg szélesebb körben. Karrierjéről, munkásságáról kérdeztük.

Szász Nóri

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!