r
Nosalty Logó

Sült oldalas 3. (petrezselymes)

Lolaci
Sült oldalas 3. (petrezselymes)
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

959
Kalória
42.7g
Fehérje
9.6g
Szénhidrát
82.9g
Zsír
232.5g
Víz
210g
Koleszterin
938.3mg
Élelmi rost
365.6mg
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 959 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3837 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 197 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    82.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    877.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    418 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    232.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    239 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    570 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    630 micro
Összesen 959 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.6 g

Zsír

  • Összesen
    331.6 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    152 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    840 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3509.3 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    422 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    1672 mg
  • Nátrium
    904 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    929.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    956 micro
  • K vitamin:
    791 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    658 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2280 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2520 micro
Összesen 3837 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 197 kcal

Elkészítés

  1. Jól megmossuk az oldalast, különös gondot fordítva a csontszilánkok eltávolítására.
  2. Feldaraboljuk kb. 4 ujjnyi vastagra.
  3. Jól besózzuk.
  4. A petrezselymet összenyomjuk egy kicsit mozsárban (intenzívebb lesz az íze) és hozzákeverjük az olívaolajhoz. A húst beletesszük egy jénai tálba vagy tepsibe, rálocsoljuk az olívaolajat, legvégül aláöntjük a vizet.
  5. A sütő legaljára tesszük és kis lángon, kb 170 fokon, 2 óra alatt ropogósra sütjük. (Látszik rajta amikor kész, hogy szépvörösesbarna színű, de megszurkálhatjuk húsvillával, puha-e.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 120 p

Ezt a receptet is férjem Anyukájától tanultam, jó ropogós és nagyon ízletes. Szüreten rendszeresen ott volt az asztalon, csípős zöldpaprika és friss ropogós kenyér társaságában......ezután jól esett egy pohár finom olaszrizling   :-)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...