r
Nosalty Logó

Sült kolbász

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Sült kolbász
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 973 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1945 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 281 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    62.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3327.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    2466 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 973 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.1 g

Zsír

  • Összesen
    125.6 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6655.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    382 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    994 mg
  • Nátrium
    4932 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    347.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    172 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 1945 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    964.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    715 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 281 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, légkeverésen.
  2. Egy kisebb tepsibe fektetjük a kolbászt és kevés vizet öntünk alá.
  3. A közepesen meleg sütőbe dugjuk a tepsit, és 20 perc elteltével, amikor hólyagosodik a kolbász, egy villával több helyen megböködjük, hogy ki tudjon sülni a zsír belőle.
  4. Visszatesszük a sütőbe, majd újabb 20 perc elteltével leöntjük róla a kisült zsírt, de nem az összeset, egy kevés azért maradjon a kolbász alatt.
  5. Még kb. 15 percig sütjük, vagy amíg szépen megpirul a kolbász.
  6. Melegen és hidegen is ehetjük.
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 109
  • 7 napos nézettség: 709
  • Össznézettség: 298024
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csak akkor készítjük itthon is, amikor igazán finom, házi készítésű sütnivaló kolbászhoz jutunk. Különben marad a vásárcsarnok sütödéje...

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nos én a disznótotros sültkolbász receptje után kutatva jutottam erre a remek oldalra, hát innen az ihlet amiért most ide írok. Már ehez is leírás kell, hogy hogy kell megenni valamit? Tudomásom szerint egy 'recept', egy adott étlelkészítmény javasolt összetevöit, és magát az elkészítés részletes leírását hivatott lépésröl lépésre magában foglalni. Mérhetetlen nagy fantáziára lehetett szükség ezen oldalak megszerkesztésekor =) Inkább idézek : "Csak akkor készítjük itthon is, amikor igazán finom, házi készítés? sütnivaló kolbászhoz jutunk. Különben marad a vásárcsarnok sütödéje..." Ehez már igazán hozzáfüzhették volna hogy "fogyasztása egyértelmü éhségérzet esestén javasolt", aztán jöhetne egy javasolt link a böngészöben ahol a kés, villa szakszerü használatának tudományos útmutatásait találjuk. Soha nem lehet tudni ,még a végén lapáttal álnánk neki =) Gondolom az oldalt többdiplomás, értemiségi géniuszok szerkesztették, és az munkájukra büszkén pezsgöt it is bontottak annak elkészkészültekor. Ezúton is szretnék gratulálni! Még csak annyi : Anyám borogass!!! =)

Törölt felhasználó

Szeretném megköszönni minden olyan ember nevében hogy kifejtetted ezt a szép hosszú választ aminek semmi alapja nincs mert most azért mert te PL:Tanyán nevelkedtél és 10 éves korodban már tudtad hogy a kolbászt 40 percig kell sütni 180fokon az egy dolog... Én nem tudtam és jó volt hogy az 1. oldalon megtaláltam a kérdésre a választ. Pedig szakácsnak tanulok és lehet hogy meg tudok sütni egy narancsos kacsát 1. osztályúra de akkor sem tudom hogyan süssek kolbászt ha egyszer soha az életben nem hallottam vagy olvastam róla semmit.

Törölt felhasználó

Valóban nem lapáttal kell enni. De ha késhez és villához nyúlsz, akkor mégiscsak tudunk neked ezen az oldalon valami újat is mondani. A házi sült kolbász ugyanis kézzel fogva, a mustárba tunkolva a legjobb. Ha kissé zsíros lenne t?le az ujjad, akkor az pedig ügyesen a fehér kenyér belébe törlend?. :-)

Törölt felhasználó

Kedves Andreas Oley! Fogadatlan prókátorként szólok most, mert Petrát nem kell félteni, hogy ne tudna f?zni, elég ha csak végigfutod a receptjeit. DE. Kérdeznék valamit. Amikor egy tanár tanítja az alsós kisdiákot az egyszer egyre, akkor nem találod furcsának azt a kritizálót, aki a tanárt számon kéri, hogy miért nem a deriválással kezd, vagy a kisdiákot kritizálja, hogy miért nem tudja a cosinus-tangens számolást? Mert ezen a receptoldalon találkozni lehet az alapokkal, és a nehezebb, bonyolultabb receptekkel is. Séf Gerg?nek sem derogál ideírni a receptjeit, PEDIG! Tudod ezen az oldalon egy olyan szerencsés blogközösség gy?lt össze, akik nem egymást piszkálják, hanem segítenek, és megosztják egymással a tapasztalataikat. Tudod, több ilyen kellene Magyarországon minden téren, s akkor talán jutnánk is valamire! Tisztelettel üdvözöl: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Kedves Mrs. Smith! Nos egy kritikát követöen mindíg természetes az azzal illetett fél, felek sértödöttsége. Ez alapvetö emberi tulajdonság. Ám lehiggadván érdemes a kritika építöjellegét, tanulságként vizsgálni. Azért csak vizsgálni, mert természetesen egyetérteni nem kötelezö azzal. Amit mindenképpen érdemes végiggondolni, hogy van e alapja, vagy valaki csak hobbiból rosszindulatú Úgyérzem nem sértettem meg semmijen blogközösséget, maximum az említett cikk íróját, bár a szándékom nem ez volt, és most sem az. Minden tiszteletem a séf-eké, és a recepteket alkotóké, és talán pont ezért nem értem a cikk létrejöttének értelmét. Ha egy japán turisztikai magazinban találunk hasonlót, elsöre még logikusnak is tünne, De nem hinném hogy van a bolygónknak olyan pontja ahol ne húzná fel a szemöldökét az említett sorokat olvasván azt olvasó : "Csak akkor készítjük itthon is, amikor igazán finom, házi készítés? sütnivaló kolbászhoz jutunk. Különben marad a vásárcsarnok sütödéje..." Nem hiszem hogy ideillö lenne a kisdiákok, és a sinus-cosinus példája. A badarság az badarság. Nem tudom ki járt már úgy hogy az eladó azt mondta: "sajnálom ez most nem finom, kihagynám" Hasonló jóidulattal, és a kisdiák példa alposságát követvén, most szeretnék segítségképp én is valami hasznosat írni: sajnos csak a kolbász elfogyasztását követöen fog kiderülni, hogy az finom volt, vagy sem =) Ezt a rizikót kénytelenek leszünk mindíg bevállalni, ha valami hasonlóan magyaros, kulínáris élményre vágyunk. Vaaagy, elkészítjük magunk. És ekkor kellö információ, vagy tapasztaltabb ismerös hiányában beütjük a böngészöbe pl. :sültkolbász recept. És akkor szembetaláljuk magunkat ilyen nélkülözhetetlen jótanácsokkal hogy..., de inkább nem folytatom. Én úgyérzem nem állítok hülyeséget, ha aztmondom : Aki egy étel receptjét keresi, azért teszi mert szeretné elkésziteni. A illusztrált is kép hasznos lehet, de a recept hiányában inkább ingerlö. Merthogy azt még mindíg csak a pecsenyesütö ismeri, mi viszont nem =) Egy dolog biztos! Az oldal valóban rengeteg, kiváló, és hasznos receptre, és ötletekre épül, amiért jogosan megjár a köszönet! De még most is úgygondolom hogy van különbség kis, és nagy hülyeség között. És ha értelmes embereket céloztak meg az oldal szerkesztésekor, akkor csak az a kédésem hogy ezt az ominózus cikket kinek írták?! Sajnálom ha megbátottam bárkit is! Ezúton is elnézést! Baráti üdvözlettel! A.O. (egy sültkolbászkedvelö böngészö) =)

Törölt felhasználó

Én pl. nem tudtam volna, hogy hogyan kell megsütni a kolbászt, úgyhogy nekem hasznos lenne ez a recept, ha éppen ilyesmivel próbálkoznék. Szerintem a hozzászólásod stílusa indokolatlanul bántó volt, inkább tekinthet? sértésnek, mint kritikának. A "semmilyen" szót LY-nal írják. Üdv Xevronixussor

P.

Kedves "sültkolbászkedvelö" andreas! :-) Gondolom, Te sem fakanállal a kezedben toppantál e világra. Ha volt kitöl tanulnod, szerencsésnek mondhatod magad. De sajnos sokan vannak, akiknek ez nem adatott meg. Ès epp ezeket az embereket döngölöd a fugába. Egyébként, ha meg hülyén írod be a böngészöbe, amit keresel, akkor ne azokat hibáztasd, akik ilyen recepteket tesznek fel. Èn is beírtam a böngészöbe, "házi sült kolbász recept"-ként (mert a sült kolbászt helyesen külön írják - ez nagyban megemeli a helyes találatok számát...arról nem beszélve, hogy te kolbász receptet keresel és nem azt hogyan kell megsütni. a "házi tarhonya" és a "házi fött tarhonya" más eredményt ad majd, hiszen az egyik megadja a leírást, másik az elkészítést...föleg, ha egyben írod) és nahát, láss csodát, az elsö oldal találatai jobbnál jobb otthon elkészíthetö recepteket dobtak fel a No Salty-s helyett. Akkor minek is vagyunk itt? Nem értem. Legközelebb keresgélj tovább és pontosabban írd be mit akarsz, ahelyett, hogy fikázni kezded a legelsöt, ami az utadba akad és épp nem elégíti ki hatalmas, szinte mindent - minket is - kimerítö tudásvágyadat... http://kaja.zug.hu/hir/hazi-sult-kolbasz_3570.php Itt még egy szemléltetö videót is megnézhetsz az elkészítéséröl. Tudod, veled ellentétben, mások azt csinálják, hogy keresgélnek, böngésznek, találnak jó sok házi kolbász receptet, aztán amikor belefutnak egy ilyenbe általában kuncognak egy jót és nem állnak neki litániákat írni arról, hogy nem értik a cikk létrejöttét. Hm...várjunk csak ...egyedül nekem furcsa, hogy mindenki más érti, csak TE nem? :-)))))))) Kézfeltartással jelezze, aki egyetért! Kösznöm :-D Baráti üdvözlettel: szintén egy sült kolbász kedvelö, aki itt, ez alapján tudta meg, hogy kell egyáltalán megsütni :-) u.i.: Azért remélem, találtál kedvedre valót is ezen az oldalon.

Petra

Kedves Andreas Oley! Oldalunk koncepciója, hogy mindenki megtalálja a kedvére való recepteket, konyhai gyakorlottságának és ízlésének megfelel?t. Próbálunk azok segítségére is lenni, akik abszolút kezd?ként vetik bele magukat a sütés-f?zés örömeibe. Úgy gondolom, és ez a napnál is világosabb, hogy ez a "cikk" nekik szól, nem mindenki tudja feltétlenül, hogyan kell megsütni a kolbászt (hogy vizet öntünk a kolbász alá, megböködjük sütéskor stb..). Nem is a csúcsgasztronómia netovábbjaként áll itt ez a szösszenet (ha így lenne, igazat is adnék), de hiszem, hogy vannak, akik örültek neki, hogy itt van, és jól elfér a többi 3340 recept mellett. Szeretettel várjuk magának a kolbász elkészítésének leírását, hisz az még nem szerepel nálunk! Sokan örülnének annak is! Üdvözlettel: S. Pápa Petra No Salty szerkeszt? diplomás, munkájára valóban büszke, lelkes hobbiszakács

Törölt felhasználó

Szia!!! Íme egy kolbász recept,mely számomra bevált,családunk évtizedek óta ezen receptúrát követi,töretlen sikerrel! Hozzávalók: -8 kg sertés hús(dagadó,lapocka a legjobb) -2 kg marha vagy vad hús(nem kötelez?,de sokkal finomabb.) -12 dkg só -10 dkg f?szerpaprika -10 dkg ?rölt csíp?s paprika -8 dkg ?rölt bors -5 dkg ?rölt f?szerkömény -20 kg pürésített fokhagyma -3 kg szalonna(lehet?leg toka szalonna) A húsokat nagy lyukú darálón a szalonnával ledaráljuk!Fontos,hogy ne kicsi rostélyon daráljuk,mert akkor szárazabb lesz a kolbászunk,nem lesz finom szaftos.a húst egy edényben gondosan összegyúrjuk a sóval,10 perig állni hagyjuk,aztán hozzáadjuk a többi f?szert,!Többször érdemes átdolgozni,és újra pihentetniés közben megkóstolni.Ezután hurkatölt? segítségével tisztított sertés vékonybélbe töltjük,melyet használat el?tt sós-vöröshagymás langyos vízbe áztattunk. A megtöltött kolbászokat rúdra függesztve egy éjszakát pihentetjük,aztán füstöljük.(sült kolbász készítéséhez nem kell egy éjszakát pihennie) Egy másik jól bevált módszer,amit én használok: A daráláshoz fecsíkozott húsokhoz adom hozá az összes f?szert,többször gondosan átdolgozom,és egy abrosszal letakarva h?vös helyen 1 napot állni hagyom.Másnap darálom le,szükség szerint utána ízesítek,és a szokott módon töltöm.Tudom,hogy ritkaság,de a disznótort követ? nap szoktam tölteni a kolbászt!Nekem ez a módszer nagyon bevált,véleményem szerint meghálálja azt az egy nap csúszást... Remélem,sikerült fölkeltenem a kedves felhasználók érdekl?dését... Tomymusic,szakács&zenész...:)

Törölt felhasználó

Egy nagyon fontos dolog lett a receptb?l kifelejtve: 2 ember aki tölti a kolbászt, meg egy harmadik, aki tölti a pálinkát!

Törölt felhasználó

Andreas! Részemr?l sért?döttségr?l szó sincs, félreérted akkor a jelzésemet. Azért válaszoltam csak, mert próbálom Veled megértetni, hogy ez a blog mir?l szól. Igenis írkálunk hülyeségeket, mindenféle bugyuta, vagy jópofa történeteket a story címszó alatt, de ett?l emberivé válik az egész.Egy id? után már megismerjük egymás humorát, gondolatvilágába betekintést kapunk, s el kezd érdekelni, hogy vajon az illet? hogyan készítené a lecsót, vagy mittudoménmit. Másfajta receptoldalakat is lehet találni. Javaslom Neked, hogy próbálj rendszeresen látogatni ide, és kísérd figyelemmel esetleg ki mit f?z. Egy id? után úgy is azt választod, ami tetszik Neked, s azt pedig kikerülöd ami nem. Itt azonban a kezd?nek és a halad?nak is joga van bármilyen receptet, még ilyen egyszer?t is felrakni.De! Sokszor találkozom olyanokkal, akik egy tejberizst sem tudnak elkészíteni. Ha ezt mindenkinek ciki lenne közzétenni, megtanítani, akkor soha nem tudnának elkészíteni alapvet?en egyszer? ételeket. Jelen esetben tudok olyanokat, akik nem tudják, hogy a kolbászt sütés el?tt ajánlatos megszurkálni. (ez az egyszeregy példája) De ez csak egy példa. Értem, hogy Te arra vágysz, hogy egy tuti kolbászreceptet kapj, de akkor csak sóhajtsd el magad itt ezen az oldalon akár, s merem állítani, néhány napon belül valaki jelentkezik kolbászrecepttel. Biztos lehetsz benne, hogy senkit nem bántottál meg, s jön a recept! A kritika nem lenne zavaró, s az embert érdekli is a vélemény, de a stílus, az sokkal jobban bántó. Se hobbiból sem bármiféle alapnak sejtett indokból nem érdemes rosszindulatúnak lenni. Ilyen emberekkel ugyanis tele van a padlás. Ha ezt nem érzed, azon nem tudok segíteni, mert ehhez egy kis empátia kell. A legjobbakat: Mrs Smith

Müszi

Tökéletesen egyetértek azokkal,akik az "andreas oley" féle úgynevezett kritikát nem kritikának tekintik, hanem egyszer?en egy kötözköd?, rosszmájú hozzászólásnak ! Ez a stílus a legbántóbb, amivel embereket meg lehet sérteni és köszönjük nem kérünk bel?le, nagyon jól meg vagyunk nélküle, még akkor is, ha netán nem tudnánk, hogyan kell késsel, villával enni ! (Bár megnyugtatom, hogy azért tudjuk ! ) Bocsánat, de ez a hozzászólás olyan sért? volt, hogy nem tudtam megállni szó nélkül, pedig legegyszer?bb, ha az ember az ilyeneket észre sem veszi, mert az bántja ?ket a legjobban !

Törölt felhasználó

Hazudnék, ha azt állítanám, hogy nem jutottak eszembe hasonló gondolatok, mint amit andreas megpendít. Emlékszem mikor beleszaladtam a kakaó "receptjébe". Aztán pár napra rá találkoztam a maradék prézli, tojás összegy?rásából készített izékével, amit imádok és nálunk családi kedvenc. És igen, egy nálunk ebédel? barátném el sem tudta képzelni, mi lehet az valójában. Na én akkor tudtam elfogadni, megérteni az ide felrakott kakaó recept gazdáját. Ha andreas ezt kicsit átgondolja, akkor talán Neki sem okoz fejfájást egy itt olvasható vajaskenyér recept:) Kata

Gerzsó

Nekem azért tetszik a rengeteg gasztro oldal közül legjobban a NO SALTY, mert itt nem szentírás egy recept. Egy ételr?l akár 6-8 féle leírás is található. Mindenki kiválaszthatja, kipróbálhatja a neki legjobban tetsz?t. Ha valami nem tetszik, megírhatja a kritikát, de semmi esetre sem bántó formában. Az izlések különböz?k, és ahány ház, annyi szokás. És még valami. Itt a kezd?k is sok segítséget kapnak, rá lehet kérdezni az elkészítési folyamatokra, nem csak recept írója, mások is igyekeznek segíteni. Ez nagyon tetszik. Sok évtizedes f?zési tapasztalat van mögöttem, de még én is tanulok ezekb?l az oldalakból. További jó munkát, és sok sikert kívánok Petrának, H.Ildikónak, Kikinek, az Eszternek és a többi sok kedves közrem?köd?nek. Üdv.: Zsókadédi

illesera

20 KG fokhagyma? ez igaz?????????? üdv era

Törölt felhasználó

Bocsika mindenkit?l...20 dkg a fokhagyma....:):):)

Törölt felhasználó

Sziasztok! Ne fogjátok elhinni, de én épp arra kerestem rá a neten, hogy hogyan kell megsütni a kolbit. Kaptam a szomszédtól disznótorost, de vagy túl szárazra sikerül, vagy nem sütöm meg rendesen. Én gyakorlott szakácsnak mondhatom magam a családban, de ezzel meggy?lt a bajom, f?leg mert nincsenek már ?seim, akikt?l megkérdezhetném a titkos családi receptet:) Így KÖSZÖNÖM!, hogy leírtad Petra! :) Kellemes Ünnepeket mindenkinek!:)

Törölt felhasználó

s.o.s. - kedves Fakanálforgatók! Segítsetek öreganyátokon, aki imába foglalja a neveteket egészen hetedíziglen is... Az a gondom, már elmúltam 60 éves, s bizony a hurka sütésének titkait nem sikerült kifürkésznem. Kolbásszal semmi gond, de a hurka?! No, azért nagy ritkán - valami Isteni kegyelemb?l - sikerült, de többnyire kipukkad. S kanállal szedem a fínom hagymás krumpli és a párolt káposzta mellé a tányérokra... Kérlek Mindnyájatokat segítsetek! - Mit is tettem eddig? No: kevés vízet tettem alá, sütöttem süt?ben, platnin, gázon és villanyon. Volt, hogy el?melegített süt?ben, volt, hogy hidegbe tettem. Megszúrkáltam kevésbé és jobban (ekkor a szúrkálások mellett nyílegyenesen kirepedt!) - Megmostam, megtöröltem, de tettem vízesen is a forró zsírba. Tettem hidegen, h?t?b?l a süt?be - rácsra. Lestem a lacikonyhásnál, hogy ?k miképpen készítik. Mindig hatalmas óriási kerek tepsiben, zsírban s?ltek, és mind-mind egyben... Nem vagyok írigy, de besárgultam... :( ?k miért - én miért nem... Eszembe jutott a régi-régi dal... hogy ?k miért, nekem miért neem???! - Válaszotokat szeretettel és OKULÁSSAL V Á R O M !!! Itt a hurkaidény és mi szégyenszemre - kanállal szedve - de villával-késsel eszve tüntetjük el az ízletes májas hurkát... KÖSZÖNÖM! - Mamuska*

nyamóka

Kedves Mamuska! Éppen most kérdeztem meg egy profi hentest, hogy ? hogyan süti a hurkát. :-) Az ? verziója: A hurkát kis id?re langyos vízbe mártja, majd tepsibe teszi, zsír nem kell alá, és minden el?melegítés nélkül betolja a süt?be, és megsüti. Nem kell feltétlenül megszúrkálni el?tte, de egy-két helyen lehet picit, hogy a zsírja köjöjjön. Szerinte attól reped szét többnyire, ha a hideg hurkát beleteszik a forró zsírba, vagy a forró süt?be, és a hirtelen melegt?l reped ki. Ezért szoktak rajta langyos vízben picit melegíteni sütés el?tt. Én nem vagyok szakért?, csak tolmácsoltam. Remélem, sikerült segítenem valamicskét. Üdvözlettel: Éva

Törölt felhasználó

K Ö S Z Ö N Ö M !!!!! Remélem, ennek tudatában, jól sikerül majd a hurkasütésem - Neked hála! - K Ö S Z Ö N Ö M !!!!! Mamuska*

nyamóka

Igazán nincs mit, remélem, hogy tényleg hasznos lesz a tanács. Sok sikert kívánok! :-) Éva

Törölt felhasználó

Annyit azért hozzátennék, hogy lehet 1-2 kanál zsírt is tenni hozzá, mert ha jól kisült a kolbászunk, hát a zsírja se kutya! Frisskenyérre kenve, lilahagymával.

Aoimomo

Én nagyon örültem ennek a találatnak, mert a sütés ideje érdekelt (erre is kerestem rá). Köszönöm! Már sül is, lassan megyek megböködöm és remélem mire a párom felkel tálalhatom neki a beharangozott sült kolbászt :)

PC-Szaki.hu

És akinek sparheltje van? (nekem nem az van, de nincs h?mér? a t?zhelyemen) Nagyanyámnak mondjuk sparheltje volt. A h?mérsékletet nem tudom hogyan állította be, de a többit ugyanígy csinálta... ;)

Zsivike

Isteni lett, kicsit túl is ettem magam, jajj:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek