Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült húskülönlegesség

Sült húskülönlegesség
Sült húskülönlegesség
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet egy régi (1986) Frank Júlia: Disznótorban című recepkönyvében találtam. Kicsit szokatlanok a hozzávalók, de tényleg finom lett.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sok és finom pecsenyelé lesz alatta, ezért én krokettet vagy tört burgonyát ajánlanék hozzá. Bár én most tepsiben sült burgonyával tálaltam.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tűzálló tál aljára terítünk 4 szelet tarját. (A húst nem kell kiverni.)
  2. Gyengén megsózzuk, megborsozzuk, majd egy-egy szalonnaszeletet teszünk rá.
  3. A tisztított és karikára vágott vöröshagymával beborítjuk, majd a lehéjazott és a vékonyra szeletelt kolbász következik a sorban.
  4. Végül a maradék 4 hússzelettel betakarjuk.
  5. A tejszínt összekeverjük a ketchuppal, a darált dióval, a sóval, kevés cukorral, majd nyakon öntjük vele a húst.
  6. A tálat lefedjük, és előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük. Majd a fedőt levesszük, és még pirítjuk egy kicsit.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 109
elküldve: 3
receptkönyvben: 212
elkészítve: 10/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi

Mióta szakács: 2011.03.20.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szaftos sült tarja, tejszínes-paradicsomos tarja dióval

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

regeltem
regeltem Sun, 2011-07-17 22:43

Nagyon jó ez a recept, kipróbáltam és nem bántam meg :) Sőőőt, nagy sikere volt!! :D Kicsit idegenkedtem a ketchup tejszín párosítástól, de hihetetlen finom így ez a husi. Bár be kell vallanom kicsit változtatnom kellett rajta, mert nem pont ezek az alapanyagok voltak itthon, de így is érdemes volt kipróbálni;-) Én vékony szeletekre vágott sertéscombot, és dió híján Dejó diópótlót használtam, illetve a rétegek közé reszeltem egy kevés sajtot is. Köszönöm a receptet, tuti, hogy kedvenc marad! :)

Thandi
Andi / Thandi Mon, 2011-07-18 08:58

Szia!
Örülök, hogy ízlett. Még nagyon sok érdekes recept található ebben a könyvben, majd idővel feltöltögetem. A sajt jó ötlet, legközelebb én is kipróbálom.
Üdv. Andi

755
sertéstarja 60 dkg
főzőtejszín 2 dl
ketchup 200 g
dió 4 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
kolbász 10 dkg
cukor 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint