Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres karaj öntöttvas edényben sütve

Fűszeres karaj öntöttvas edényben sütve
Fűszeres karaj öntöttvas edényben sütve
110 perc / előkészület: 20 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyósom nemrég fedezte fel, hogy a szekrényében lapul egy kb. 30 éves öntöttvas edény, amit eddig szinte nem is használt. Áldjuk a napot amikor rátalált, mert azóta szinte minden húst ebben sütünk (én is már jó párszor kölcsönkértem), mert ebben bármi vajpuhára és ízletesre képes megsülni. Így jött az ötlet, hogy az amúgy száraznak számító karajt is kipróbálom ebben, és természetesen továbbra sem csalódtam.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk és kb 1 cm-es csíkokban bevagdossuk a tetejét, kb. a hús magasságának negyedéig, majd mindenhol enyhén besózzuk.
  2. A fűszereket és a zúzott fokhagymákat egy tálkában összekeverjük az olívaolajjal, majd egyenletesen bekenjük vele körben a husit úgy, hogy a beirdalt részek közé is bőven jusson a pácléből.
  3. Egy tányérra sorba lefektetjük a bacon szeleteket úgy, hogy a tényér mindkét oldaláról lelógjanak a szeletek. A közepére tesszük a befűszerezett húst és ráhajtogatjuk két oldalról a bacont. Lefedjük, hűtőbe tesszük 1 éjszakára.
  4. Másnap csak betesszük az öntöttvas edénybe, ráöntjük az olajat, ami a pácolódás alatt lecsöpögött róla és aláöntjük a vizet. Lefedve 45 percig sütjük, majd még 15-20 percig fedő nélkül is, hogy szép ropogós legyen a teteje.
  5. Felszeletelve, burgonyapürével tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 37
össznézettség: 31 677
elküldve: 10
receptkönyvben: 206
elkészítve: 10/12
Facebookon megjelent: -

szakács

bridge

Mióta szakács: 2012.08.12.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

egybensült karaj bacon takaróban, pácolt karaj, fűszeres karaj

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Thu, 2013-05-09 15:47

Kisgyerek mellett nem is egyszerű a főzőcskézésen való agyalás, ötletelés. Meg tudom érteni. Ezt a husit meg igyekszem én is megsütni, de gyanítom, hogy öntöttvas edény híján nem lesz ugyanaz sajnos. Nagy kár, mert az az edény csodákra képes. Szép napot: Makkermanó

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Wed, 2013-05-08 17:28

Szia Bridge! Én vak vagyok, mert csak most vettem észre, hogy te is szakácstárs vagy. :D Bocsi! Ez az öntöttvas edényben sült hús nagyon finom lehet, úgy megkóstolnám. :) Üdv: Makkermanó

u.bridge
bridge / u.bridge Thu, 2013-05-09 13:29

:) igen, bár én még csak kezdőnek számítok a nosaltyn. És a legtöbbször csak mások finomságait próbálgatom, csak néha alkotok valami újat! Ezt a husit mindenképp próbáld ki, tényleg fincsi! Szép napot, Bridge

491
sertés rövidkaraj 1 kg
bacon 25 dkg
olívaolaj 3 ek
0 ízlés szerint
fokhagyma 6 gerezd
rozmaring 1 ek
koriander 1 ek
flekken fűszerkeverék 1 ek
víz 1.5 dl