Nosalty Logó

Fűszeres karaj öntöttvas edényben sütve

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
bridge
Ezen a képen: Fűszeres karaj öntöttvas edényben sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 481 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2884 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 200 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    953.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    434 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 481 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    248.7 g

Zsír

  • Összesen
    200.4 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    805 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5720.3 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    318 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    2603 mg
  • Nátrium
    2359 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    982.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    250 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    697 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 2884 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 200 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk és kb 1 cm-es csíkokban bevagdossuk a tetejét, kb. a hús magasságának negyedéig, majd mindenhol enyhén besózzuk.
  2. A fűszereket és a zúzott fokhagymákat egy tálkában összekeverjük az olívaolajjal, majd egyenletesen bekenjük velekörben ahusit úgy, hogy a beirdalt részek közé is bőven jusson a pácléből.
  3. Egy tányérra sorba lefektetjük a bacon szeleteket úgy, hogy a tényérmindkét oldaláról lelógjanak a szeletek. A közepére tesszük a befűszerezett húst és ráhajtogatjuk két oldalról a bacont. Lefedjük, hűtőbe tesszük 1 éjszakára.
  4. Másnap csak betesszük az öntöttvas edénybe, ráöntjük az olajat, ami a pácolódás alatt lecsöpögött róla és aláöntjük avizet. Lefedve 45percig sütjük, majd még 15-20 percig fedő nélkül is, hogy szép ropogós legyen a teteje.
  5. Felszeletelve, burgonyapürével tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sűtés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 128
  • Össznézettség: 36590
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Anyósom nemrég fedezte fel, hogy a szekrényében lapul egy kb. 30 éves öntöttvas edény, amit eddig szinte nem is használt. Áldjuk a napot amikor rátalált, mert azóta szinte minden húst ebben sütünk (én is már jó párszor kölcsönkértem), mert ebben bármi vajpuhára és ízletesre képes megsülni. Így jött az ötlet, hogy az amúgy száraznak számító karajt is kipróbálom ebben, és természetesen továbbra sem csalódtam.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia Bridge! Én vak vagyok, mert csak most vettem észre, hogy te is szakácstárs vagy. :D Bocsi! Ez az öntöttvas edényben sült hús nagyon finom lehet, úgy megkóstolnám. :) Üdv: Makkermanó

bridge

:) igen, bár én még csak kezd?nek számítok a nosaltyn. És a legtöbbször csak mások finomságait próbálgatom, csak néha alkotok valami újat! Ezt a husit mindenképp próbáld ki, tényleg fincsi! Szép napot, Bridge

Törölt felhasználó

Kisgyerek mellett nem is egyszer? a f?z?cskézésen való agyalás, ötletelés. Meg tudom érteni. Ezt a husit meg igyekszem én is megsütni, de gyanítom, hogy öntöttvas edény híján nem lesz ugyanaz sajnos. Nagy kár, mert az az edény csodákra képes. Szép napot: Makkermanó

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!