Sóágyon sült csirke meggymártással, hajdinával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 16% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
250g csirke366 kcal
-
250g só0 kcal
-
88g meggybefőtt63 kcal
-
50g tej28 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
21 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
50g hajdina172 kcal
-
13g víz0 kcal
Összesen
650
kcal
- 16% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
1000g csirke1462 kcal
-
1000g só0 kcal
-
350g meggybefőtt252 kcal
-
200g tej112 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
86 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
200g hajdina686 kcal
-
50g víz0 kcal
Összesen
2598
kcal
- 16% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
35.4g csirke52 kcal
-
35.4g só0 kcal
-
12.4g meggybefőtt9 kcal
-
7.1g tej4 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
0.8g vaníliás pudingpor3 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
7.1g hajdina24 kcal
-
1.8g víz0 kcal
Összesen
92
kcal
- 16% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.8 g
Zsír
-
Összesen 28.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 128 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 97800 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 145 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 152 mg
-
Foszfor 424 mg
-
Nátrium 97041 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 130.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 102 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
650
kcal
- 16% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 159 g
Zsír
-
Összesen 113.2 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 510 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 391199.9 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 116 mg
-
Kálcium 581 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 609 mg
-
Foszfor 1697 mg
-
Nátrium 388162 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 231 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 522.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 279 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 68 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 60 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 101 micro
-
Kolin: 406 mg
-
Retinol - A vitamin: 279 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
2598
kcal
- 16% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13860 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 13752 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 18.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
92
kcal
Hozzávalók
-
100 dkg só
-
35 dkg meggybefőtt
-
2 dl tej
-
5 db szegfűszeg
-
1 tk fahéj
-
3 db édesítőszer
-
0.5 csomag vaníliás pudingpor
-
3 csepp citromlé
-
20 dkg hajdina
-
0.5 dl víz
Elkészítés
- A tepsibe egyenletesen beleöntjük a sót, és a megmosott, darabolt csirkét bőrös felével felfelé szépen elrendezzük rajta. Ha egész csirkecombokat sütünk, hagyhatjuk egyben is.
- Hideg sütőbe tesszük, majd 180-200 fokon egy órán át sütjük. Félidőben kicsit átmozgatjuk őket, de megfordítani nem kell.
- Amíg sül a csirke, elkészítjük a hajdinát: fejenként 5 dkg hajdinát átmosunk, és 3-szoros mennyiségű vízben felteszünk főni, picit sózzuk. Amikor már puha, lefedjük fedővel, és félretesszük. Ekkor magába szívja a maradék nedvességet is.
- Jöhet a meggymártás: a meggybefőttet levével együtt lábosba öntjük, beletesszük a citromlevet, fűszereket, édesítőszert, és felforraljuk.
- A pudingport közben elkeverjük 2 dl tejjel, és besűrítjük vele a meggyet. Ízesítsük, ha még szükséges, illetve ha nagyon sűrű, akkor kevés vízzel még higíthatunk rajta.
- Ha minden készen van, akkor halmozzuk tányérra, és forrón tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20*30*6
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 87
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 13954
- Feltöltés dátuma: 2011. február 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Gyerekkoromban gyakran szerepelt meggymártás és pirított gríz főtt hússal a menzán. Akkor nem szerettem. Mára már mindent megszerettem, amit akkor megutáltattak velem, mert rájöttem, hogy lehet ezeket az ételeket jól is elkészíteni. Ez egy egészségesebb változat, a hajdina nem éppen hagyományos köret, de isteni finom volt a csirkével és a mártással együtt. A sült csirke bőre pedig igazán ropogós lett.