r
Nosalty Logó

Sóágyon sült csirke meggymártással, hajdinával

NS
Sóágyon sült csirke meggymártással, hajdinával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

650
Kalória
39.8g
Fehérje
57.8g
Szénhidrát
28.3g
Zsír
130.5g
Víz
127.5g
Koleszterin
5.1g
Élelmi rost
2g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 650 kcal
  • 16% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2598 kcal
  • 16% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 92 kcal
  • 16% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97800 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    97041 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    130.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 650 kcal
  • 16% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159 g

Zsír

  • Összesen
    113.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391199.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    581 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    609 mg
  • Foszfor
    1697 mg
  • Nátrium
    388162 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    231 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    522.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    406 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2598 kcal
  • 16% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13860 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    13752 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    18.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 92 kcal

Elkészítés

  1. A tepsibe egyenletesen beleöntjük a sót, és a megmosott, darabolt csirkét bőrös felével felfelé szépen elrendezzük rajta. Ha egész csirkecombokat sütünk, hagyhatjuk egyben is.
  2. Hideg sütőbe tesszük, majd 180-200 fokon egy órán át sütjük. Félidőben kicsit átmozgatjuk őket, de megfordítani nem kell.
  3. Amíg sül a csirke, elkészítjük a hajdinát: fejenként 5 dkg hajdinát átmosunk, és 3-szoros mennyiségű vízben felteszünk főni, picit sózzuk. Amikor már puha, lefedjük fedővel, és félretesszük. Ekkor magába szívja a maradék nedvességet is.
  4. Jöhet a meggymártás: a meggybefőttet levével együtt lábosba öntjük, beletesszük a citromlevet, fűszereket, édesítőszert, és felforraljuk.
  5. A pudingport közben elkeverjük 2 dl tejjel, és besűrítjük vele a meggyet. Ízesítsük, ha még szükséges, illetve ha nagyon sűrű, akkor kevés vízzel még higíthatunk rajta.
  6. Ha minden készen van, akkor halmozzuk tányérra, és forrón tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20*30*6

Gyerekkoromban gyakran szerepelt meggymártás és pirított gríz főtt hússal a menzán. Akkor nem szerettem. Mára már mindent megszerettem, amit akkor megutáltattak velem, mert rájöttem, hogy lehet ezeket az ételeket jól is elkészíteni. Ez egy egészségesebb változat, a hajdina nem éppen hagyományos köret, de isteni finom volt a csirkével és a mártással együtt. A sült csirke bőre pedig igazán ropogós lett.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek