r
Nosalty Logó

Straszburgi fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Straszburgi fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Fánktésztához

Tetejére

Összesen 825 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Fánktésztához

Tetejére

Összesen 2476 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Fánktésztához

Tetejére

Összesen 346 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    566.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    262 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 825 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    58.2 g

Zsír

  • Összesen
    130 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    870 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1700.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    785 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    268.2 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    914 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    552 mg
  • Retinol - A vitamin:
    894 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    719 micro
Összesen 2476 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 346 kcal

Hozzávalók

Fánktésztához

Tetejére

Elkészítés

Fánktésztához

  1. Az élesztőt 2 csipet cukorral és egy evőkanál langyos tejjel elkeverjük, és félretesszük.
  2. A vajat a porcukorral és a tojások sárgájával robotgép segítségével habosra keverjük. Akkor jó, ha teljesen krémszerű, mint a tortába való krém.
  3. Ezután következik a só, a megkelt élesztő és a langyos tej. Egy kézi robotgép dagasztó fejével elkezdjük keverni, miközben hozzáadagoljuk a lisztet. (A recept szerint annyi liszt kell hozzá, amennyit felvesz, hogy egy jó állagú kalácstésztát kapjunk.) Alaposan, hólyagzásig dagasszuk.
  4. Letakarva, meleg helyen, 2-3 órát kelesztjük.
  5. Az idő leteltével, enyhén lisztezett deszkára borítjuk, és gyors mozdulatokkal átgyúrjuk.
  6. Ezután, nagyobbacska golyókat formázunk belőle, amelyekbe belerejtünk egy-egy kis darab csokit, és a sütőlemezen egymástól távolabb rakjuk le őket.

Tetejére

  1. A tojásfehérjét, a porcukorral fényes, kemény habbá verjük. Ezzel a habbal vastagon bevonjuk a fánkokat.
  2. A tetejét megszórjuk durvára vágott dióval.
  3. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a fánkok zsemlenagyságúra nem nőnek, és a hab meg nem pirul rajtuk. Langyosan kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1376
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 04.

Ajánló

A csoki helyett egy-egy darabka sütőlekvárt vagy gesztenyemasszát is tehetünk bele.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Straszburgi fánk
Lizinka_ 591 recept

Mivel javában benne vagyunk a farsangi időben, gondoltam, kipróbálom azt a különlegesnek látszó fánk receptet, amit édesanyám receptgyűjteményében találtam. Az elkészítési módja sem az a hagyományos, ezért kíváncsian vártam-vártuk az eredményt. A fánk pontosan olyan finomra sikerült, ahogy elképzeltük a recept alapján!

Hozzávalók

Fánktésztához

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek