r
Nosalty Logó

Skolebrød - a norvég iskolakenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szofika
Skolebrød - a norvég iskolakenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1188 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4754 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 301 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    669 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.9 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 1188 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.1 g

Zsír

  • Összesen
    158.3 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    786 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2675.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    667 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    1155 mg
  • Nátrium
    363 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    747.6 g
  • Cukor
    315 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    777 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    537 micro
  • Kolin:
    572 mg
  • Retinol - A vitamin:
    763 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    771 micro
Összesen 4754 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 301 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk majd a többi hozzávalóval alaposan összegyúrjuk. A sima tésztát letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát 12 egyenlő részre osztjuk, gombócokká gyúrjuk.A gombócokat kissé kilapítjuk, közepükbe krátert mélyesztünk. Amíg a gombócok kelnek, elkészítjük a pudingot.
  3. A pudinghoz a tojássárgát a cukorral, keményítővel, vaníliával, pici tejjel csomómentesre keverjük, robotgép pár perc alatt szép habosra dolgozza. A maradék tejet felforraljuk, félrehúzzuk és belecsurgatjuk a tojásos masszát. Visszatéve kis lángon, folyamatos kevergetés mellett besűrítjük, félretesszük.
  4. Az időközben megkelt gombócok krátereit megigazítjuk és elosztjuk bennük a kihűlt pudingot, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. 220 fokra előmelegített sütőben, aminek az aljába egy vízzel teli lábast állítottunk, kb. 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük őket.
  5. A mázhoz egy tálba szitáljuk a porcukrot és evőkanalanként annyi vizet adunk hozzá,hogy egy sűrű, kenhető masszát kapjunk. A kihűlt skolebrödök oldalát egy ecsettel megkenjük a cukormázban és kókuszreszelékben meghempergetjük őket.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Receptkönyvben: 241
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12166
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 28.

Ajánló

Házi puding helyett tasakos pudingporból is készíthetjük a tölteléket, de kevesebb tejjel-sűrű pudingra lesz szükségünk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Skolebrød - a norvég iskolakenyér
Szofika 104 recept

Több, mint 20 éve a kedvenc süteményem. A kardamom illata semmivel sem összehasonlíthatóvá teszi ezt a péksütit. Felesleges sztorizni, meg kell sütni. :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...