r
Nosalty Logó

Strasbourgi tojás

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsó
Strasbourgi tojás
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 417 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1671 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 146 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    801.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1997 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1818 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    2018 micro
  • β-crypt
    238 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1136 micro
Összesen 417 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    61.1 g

Zsír

  • Összesen
    148 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1472 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3205.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    1074 mg
  • Nátrium
    1493 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    725 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7987 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    255 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    267 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    450 micro
  • Kolin:
    903 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7272 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    8073 micro
  • β-crypt
    950 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4543 micro
Összesen 1671 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    701 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    638 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    708 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    399 micro
Összesen 146 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, hosszában kettévágjuk.
  2. A sárgáját kikanalazzuk, a puha vajjal, libamájkrémmel, sóval, pici borssal habosra keverjük, a snidlinget hozzáadjuk.
  3. A krémet a félbevágott tojásokba töltjük, és salátaalapra fektetjük.
  4. Piros paprika darabkákkal, snidlinggel díszítjük.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 44675
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 01.

Ajánló

Tartármártással kínáljuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Strasbourgi tojás
Gerzsó 20 recept

Emlékszem, gyerekkoromban sokszor készült vendégeknek. Ezt a receptet egy régi "Horváth Ilona szakácskönyvé"-ben is felfedeztem. Ma már fejből csinálom.

Hozzászólások (11)

P.

Nahát, jó is, hogy most sebtiben itt körülnéztem kicsit, édesanya kérte, hogy találjunk valami vendégváró tojásos ételt. Ez szerintem nagyon jó lesz. Neki is tetszik, úgyhogy elkészítjük. Szerintem fini lesz. :-) Sok puszi! :-) Eszter

Gerzsó

Örülök, hogy tetszik, az édesanyámtól tanultam. 1944-ben, amikor tavasszal váratlanul nagyon korán abbamaradt a gimnáziumban a tanítás, elkezdtem érdekl?dni a konyha iránt. Akkor sütöttem az els? süteményt is önállóan, egy frontra induló hadapródnak, aki aztán 58 éven át, haláláig a férjem volt. Na de ez egy gasztronómiai oldal, nem az öregasszonyos fecsegésé. Szeretettel ölellek: Zsóka néni.

P.

Drága Zsóka néni! Ne mondjon ilyet, néha épp az ilyen kedves történetek adják a lényegét az itt lévö ételeknek és igenis nagyon fontosak! Amikor az ember elolvassa, valahogy mindjárt kap egy hangulatot, egy kedves emlék neki is bevillan, sír vagy mosolyog, emlékezik. Hát minek lenne itt helye, ha nem ezeknek, egy ilyen gasztronómiai oldalon? Söt, ha javasolhatom, a sok-sok évvel a háta mögött, a sok történést mind megoszthatná velünk, pontosan ilyen formában! Ahhoz a sok finomsághoz, ami ide felkerül, írja le mindazt, ami azzal az étellel kapcsolatban eszébe jut, amit az emlékeztében öriz. Biztos vagyok benne, hogy sok érdekesség lapul ott. :-) Kívánok szép Húsvétot, jó egészséget! Szeretettel: Eszter

Gerzsó

Eszterke, hát te mit csinálsz ilyen kés?n, miért nem alszol már? Én sokszor nem tudok aludni, azért b?völöm ezt a masinát. Három éve, mikor azt hittem vége a világnak, a gyerekeim, unokáim megleptek egy komplett számítógéppel, mindenki engem tanított, és arra kértek, írjam le az életünk történetét. Írom is, de amellett sok mindenfelé böngészek, kártyázok, fényképeket rendezek, email-ezek, skypolok. Az olvasás után ez lett a kedvenc id?töltésem, már amikor nem a családdal vagyok. Köszönöm a kedves soraidat, jó éjszakát. Zsóka néni.

P.

Hát, jó reggelt, Zsóka néni! :-) Reggelnek ugyan nem reggel már, de tegnap jó késön értünk haza, meg még jó sokáig beszélgettünk anyuékkal, és aztán kicsit lecsüccsentem még a gép elé. Ìgy kerültem ilyen késön még oda, hogy írjak. A számítógép bizony jó ötlet, sok - sok idöt el lehet vele tölteni, az pedig igen nagy dolog, hogy ilyen bátran és ügyesen bánik már vele! Csak bíztatni tudom, föleg, hogy ennyi mindent ilyen ügyesen csinál már! Egyébként már akartam kérdezni: merrefelé lakik? Hátha közel vagyunk egymáshoz? De ha ad egy e-mail címet, szívesen írnék is. sok puszi! Eszter

P.

Egyébként már jól ki is találtuk, úgy fogjuk elkészíteni ezt a tojást, hogy frissen sütött libamájból készült krémmel keverjük ki. Már alig várom. Nagyon finom lesz!

P.

Közben látom, megvan az e-mail címe is. :-)

Gerzsó

Ha megkeresel az email címemen, szívesen válaszolok. Jelenleg nem vagyok otthon, az ünnepeket a lányoméknál töltöm,de mint látod, itt is hozzáférek a számítogéphez. Kiváncsi vagyok,hogy sikerül a tojás, olyan egyszer? nem lehet elrontani. Nálam ez az adag amit el?legbe készítettem, hogy még húsvét el?tt felkerüljön az oldalra, amint lefényképeztem,beállított az egyik unokám, el is tüntette az egészet. Szeret? üdv. Zsóka néni.

Gerzsó

Meddig vagytok itthon?

P.

Húsvét hétfön utazunk vissza, otthonról pedig mindenképpen írok majd. Ès természetesen azt is megírom majd ide, hogy sikerült a tojás! Sok puszi és jó éjszakát! Eszter

P.

Drága Zsóka néni! Elkészültek a tojások, ma vendégeket várunk! Egy egyben sült kisebb liba májat krémesítettünk hozzá, és 18 tojással kezdtük. Anyu még tett bele egy picike tejfölt is, nagyon-nagyon finom lett! Màr sok fogyott belöle, pedig még nincsenek is itt a vendégek! :-) Köszönjük a receptet, mindenkinek jó szívvel ajánlom kipróbálásra! Eszter

Gerzsó

Nagyon örülök, hogy sikere van a receptnek. Így, hogy házilag sütött libamájból készült, különösen finom lehet. A tejföl is jó ötlet, gratulálok édesanyádnak! Legközelebb én is kipróbálom a finomított változatot. Holnap jönnek családom férfitagjai locsolni, most fogok valamit sütni. További kellemes napokat kívánok az egész családnak, szeretettel, Zsóka néni.

Törölt felhasználó

Húsvétkor került nálam terítékre a fenti étek. Tetszet?s, ízletes. "Hmmm, de finom" - hangok kíséretében lett elfogysztva !! Üdv.: Alma-magocska

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!