Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Strasbourgi tojás

Strasbourgi tojás
Strasbourgi tojás
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Emlékszem, gyerekkoromban sokszor készült vendégeknek. Ezt a receptet egy régi "Horváth Ilona szakácskönyvé"-ben is felfedeztem. Ma már fejből csinálom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tartármártással kínáljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, hosszában kettévágjuk.
  2. A sárgáját kikanalazzuk, a puha vajjal, libamájkrémmel, sóval, pici borssal habosra keverjük, a snidlinget hozzáadjuk.
  3. A krémet a félbevágott tojásokba töltjük, és salátaalapra fektetjük.
  4. Piros paprika darabkákkal, snidlinggel díszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 40 714
elküldve: 4
receptkönyvben: 586
elkészítve: 7/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerzsó

Mióta szakács: 2010.01.28.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, szilveszter
mikor: reggeli, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

libamájkrémmel töltött tojás

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-02-03 11:45

Húsvétkor került nálam terítékre a fenti étek. Tetszetős, ízletes. "Hmmm, de finom" - hangok kíséretében lett elfogysztva !! Üdv.: Alma-magocska

Gerzsó
Gerzsó / Gerzsó Sun, 2010-04-04 09:13

Nagyon örülök, hogy sikere van a receptnek. Így, hogy házilag sütött libamájból készült, különösen finom lehet. A tejföl is jó ötlet, gratulálok édesanyádnak! Legközelebb én is kipróbálom a finomított változatot.
Holnap jönnek családom férfitagjai locsolni, most fogok valamit sütni.
További kellemes napokat kívánok az egész családnak, szeretettel, Zsóka néni.

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2010-04-03 11:47

Drága Zsóka néni!
Elkészültek a tojások, ma vendégeket várunk!
Egy egyben sült kisebb liba májat krémesítettünk hozzá, és 18 tojással kezdtük.
Anyu még tett bele egy picike tejfölt is, nagyon-nagyon finom lett! Màr sok fogyott belöle, pedig még nincsenek is itt a vendégek! :-)
Köszönjük a receptet, mindenkinek jó szívvel ajánlom kipróbálásra!
Eszter

Gargoyle
P. / Gargoyle Fri, 2010-04-02 22:50

Húsvét hétfön utazunk vissza, otthonról pedig mindenképpen írok majd.
Ès természetesen azt is megírom majd ide, hogy sikerült a tojás!
Sok puszi és jó éjszakát!
Eszter

Gerzsó
Gerzsó / Gerzsó Fri, 2010-04-02 20:15

Ha megkeresel az email címemen, szívesen válaszolok. Jelenleg nem vagyok otthon, az ünnepeket a lányoméknál töltöm,de mint látod, itt is hozzáférek a számítogéphez.
Kiváncsi vagyok,hogy sikerül a tojás, olyan egyszerű nem lehet elrontani. Nálam ez az adag amit előlegbe készítettem, hogy még húsvét előtt felkerüljön az oldalra, amint lefényképeztem,beállított az egyik unokám, el is tüntette az egészet.
Szerető üdv. Zsóka néni.

Gargoyle
P. / Gargoyle Fri, 2010-04-02 13:51

Egyébként már jól ki is találtuk, úgy fogjuk elkészíteni ezt a tojást, hogy frissen sütött libamájból készült krémmel keverjük ki. Már alig várom. Nagyon finom lesz!

Gerzsó
Gerzsó / Gerzsó Fri, 2010-04-02 00:48

Eszterke, hát te mit csinálsz ilyen későn, miért nem alszol már? Én sokszor nem tudok aludni, azért bűvölöm ezt a masinát. Három éve, mikor azt hittem vége a világnak, a gyerekeim, unokáim megleptek egy komplett számítógéppel, mindenki engem tanított, és arra kértek, írjam le az életünk történetét. Írom is, de amellett sok mindenfelé böngészek, kártyázok, fényképeket rendezek, email-ezek, skypolok. Az olvasás után ez lett a kedvenc időtöltésem, már amikor nem a családdal vagyok.
Köszönöm a kedves soraidat, jó éjszakát. Zsóka néni.

Gargoyle
P. / Gargoyle Fri, 2010-04-02 13:49

Hát, jó reggelt, Zsóka néni! :-)
Reggelnek ugyan nem reggel már, de tegnap jó késön értünk haza, meg még jó sokáig beszélgettünk anyuékkal, és aztán kicsit lecsüccsentem még a gép elé. Ìgy kerültem ilyen késön még oda, hogy írjak.
A számítógép bizony jó ötlet, sok - sok idöt el lehet vele tölteni, az pedig igen nagy dolog, hogy ilyen bátran és ügyesen bánik már vele! Csak bíztatni tudom, föleg, hogy ennyi mindent ilyen ügyesen csinál már!
Egyébként már akartam kérdezni: merrefelé lakik? Hátha közel vagyunk egymáshoz?
De ha ad egy e-mail címet, szívesen írnék is.
sok puszi!
Eszter

Gerzsó
Gerzsó / Gerzsó Thu, 2010-04-01 23:41

Örülök, hogy tetszik, az édesanyámtól tanultam. 1944-ben, amikor tavasszal váratlanul nagyon korán abbamaradt a gimnáziumban a tanítás, elkezdtem érdeklődni a konyha iránt. Akkor sütöttem az első süteményt is önállóan, egy frontra induló hadapródnak, aki aztán 58 éven át, haláláig a férjem volt.
Na de ez egy gasztronómiai oldal, nem az öregasszonyos fecsegésé.
Szeretettel ölellek: Zsóka néni.

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2010-04-01 23:58

Drága Zsóka néni!
Ne mondjon ilyet, néha épp az ilyen kedves történetek adják a lényegét az itt lévö ételeknek és igenis nagyon fontosak! Amikor az ember elolvassa, valahogy mindjárt kap egy hangulatot, egy kedves emlék neki is bevillan, sír vagy mosolyog, emlékezik. Hát minek lenne itt helye, ha nem ezeknek, egy ilyen gasztronómiai oldalon?
Söt, ha javasolhatom, a sok-sok évvel a háta mögött, a sok történést mind megoszthatná velünk, pontosan ilyen formában! Ahhoz a sok finomsághoz, ami ide felkerül, írja le mindazt, ami azzal az étellel kapcsolatban eszébe jut, amit az emlékeztében öriz. Biztos vagyok benne, hogy sok érdekesség lapul ott. :-)
Kívánok szép Húsvétot, jó egészséget!
Szeretettel:
Eszter

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2010-04-01 23:06

Nahát, jó is, hogy most sebtiben itt körülnéztem kicsit, édesanya kérte, hogy találjunk valami vendégváró tojásos ételt.
Ez szerintem nagyon jó lesz. Neki is tetszik, úgyhogy elkészítjük. Szerintem fini lesz. :-)
Sok puszi! :-)
Eszter

420
tojás 6 db
vaj 10 dkg
májkrém 15 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
snidling 0 ízlés szerint
fejessaláta 1 db
piros kaliforniai paprika 1 közepes db