Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos újkrumpli fokhagymával

Spenótos újkrumpli fokhagymával
Spenótos újkrumpli fokhagymával
50 perc / előkészület: 5 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Piacon vásároltam minden hozzávalót, és alig vártam, hogy minden friss zöldségből készíthessek vmi igazán tavaszit!

 

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

A megszokott petrezselymes burgonya helyett ajánlom, ezzel még annak a szájába is be lehet varázsolni a spenótot, akiben még él a berögződés, hogy spenót fúúúúúj!! Nagyon értékes növényke, eggyel több tipp a felhasználására. A fokhagyma pedig nagyon izgalmassá teszi!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit alaposan megmossuk, de nem hámozzuk meg. Egy lábosba tesszük a krumplit, öntünk hozzá kb 3 ek olivaolajat, sót, fokhagymát és félig felengedjük vízzel. Fedő alatt közepes lángon főzzük, néha megfordítjuk a krumplikat, amikor már félig megpuhultak levesszük a fedőt és a lángot is, így főzzük teljesen puhára.
  2. A főzőlevét szinte teljesen párologtassuk el, ekkor adjuk hozzá a spenótot, tegyük vissza a fedőt. A spenót néhány perc alatt összeesik, jól forgassuk össze, a burgonyát ebben a fázisban törjük össze, kész is. :)
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 516
elküldve: 0
receptkönyvben: 94
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Puzsi

Mióta szakács: 2010.11.11.
85 recept

receptjellemzők

receptkategóriák

egyéb elnevezések

spenótos tört krumpli, fokhagymás-spenótos krumpli, parajos újkrumpli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

227
újkrumpli 30 dkg
spenót 25 dkg
fokhagyma 4 gerezd
0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek