Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumpligombóc baconba tekerve

Krumpligombóc baconba tekerve
Krumpligombóc baconba tekerve
40 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a Tv Paprikán láttam. Az interneten rá is leltem, és mindjárt el is készítettem ebédre sült hús mellé.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát sós vízben főzzük meg, majd törjük össze.
  2. A tojássárgájákat a majonézzel, a mustárral és a borssal elkeverjük, beleöntjük az összetört burgonyába, majd jól összegyúrjuk.
  3. A tetejét megszórjuk a liszttel, gombócokat készítünk belőle, amiket beletekerünk a baconbe.
  4. Tepsibe rakjuk és addig sütjük, amíg aranybarnára sül. Egy finom salátával önállóan fogyasztható, de sültekhez is kiváló köret.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 468
elküldve: 18
receptkönyvben: 249
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Maria.

Mióta szakács: 2010.07.13.
190 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: köretek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szalonnába tekert burgonyagombóc, krumpligombóc baconbe tekerve

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

taranikó
taranikó Tue, 2012-12-11 19:04

Sziasztok! Mi is elkészítettük a kislányommal. Kedvenc köret lett.
Anikó

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-11-23 23:48

Én is láttam ott, -és örülök, hogy feltetted, köszönöm.:-o
Azóta már többször készítettem, és a család szereti.:-O
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

ejiku
Maria. / ejiku Sat, 2012-11-24 11:12

Szia Éva!
Nálunk is kedvelt köret,mert van rajta hús is (ami nálunk kihagyhatatlan).Én csak úgy magában is minden féle szószokkal is szoktam enni,nagyon finom és laktató.
Nektek is szép hétvégét kívánok!Maria

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-11-24 22:39

Kedves Maria!

Tényleg finom magában is, és húsos-szószos ételhez is, és igen, tagadhatatlan, a hús sokszor nem mellőzhető nálunk sem. :-o
Szép vasárnapot kívánok!
Éva-Anyóca

422
burgonya 2 kg
tojás 3 db
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
majonéz 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
mustár 1 ek
bacon 25 dkg