Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozmaringos-fehérbabos újburgonya

Rozmaringos-fehérbabos újburgonya
Rozmaringos-fehérbabos újburgonya
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A bőrös malacoldalas mellé ezt a köretet találtam ki, illett hozzá, finom volt. Kínálhatunk hozzá nem csak savanyú uborkát, kovászos uborkát, hanem aki szereti, friss paradicsomsalátát is. Ez a köret, főleg ha bab is van benne, esetleg zöldpaprikával, 1-2 szem hámozott paradicsommal, kevés baconnal, még így zacskóban készítve, akár önálló étel is lehet. Gyors, finom, szaftos, ízletes.

Természetesen, aki gondolja, készítse jénai tetős jénaiban, vagy tepsiben, amit alufóliával lefed, és a végén kicsit a fedő réteget levéve, rápirít, akinek nem tetszik a sütőzacskós megoldás,- akkor így is elkészíthető, és a tasakos megadott alapfűszer se kötelező, hiszen akinek már jól bevált tepsis-sültkrumplis fűszere van, az készítse azzal. Minden esetre köretnek, vagy önálló ételnek finom, új és régi , azaz öreg burgonyából egyaránt.

Érdemes kipróbálni!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Finom bőrös malacoldalas mellé kínáljuk köretnek.

Savanyút kínáljunk hozzá: uborkát, kovászos uborkát, friss paradicsomsalátát.

Finom bort, sört, illetve aki nem iszik, házi szörpöt, ásványvizet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálban a felkockázott burgonyát a rozmaringgal és egy tasak burgonyás-hagymás sertésfalatok fűszeralappal jól elkeverjük, majd sütőzacskóba öntjük. A fűszeralap hiánya esetén sót és borsot használunk.
  2. Beleöntjük a fehérbabot, a húslét - és kissé eligazgatva benne - a zacskót lezárjuk, tepsibe tesszük. A tetejére 4-5 lyukat szúrunk fogpiszkálóval, és az előmelegített sütőben 170 fokon kb 45 perc alatt készre főzzük-pároljuk.
  3. Forrón tálaljuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x30x8 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 618
elküldve: 1
receptkönyvben: 38
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fűszeres-babos burgonya, sütőzacskóban sült burgonya, rozmaringos krumpli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

576
burgonya 16 közepes db
rozmaring 3 szál
szárnyas alaplé 3 dl
fehérbab 400 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszersó 0 ízlés szerint