r
Nosalty Logó

Medvehagymás-sonkás muffin

NS
Medvehagymás-sonkás muffin
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

672
Kalória
21.2g
Fehérje
62.8g
Szénhidrát
36.6g
Zsír
108g
Víz
141.6g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
3.6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 672 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1341 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 251 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1734.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    527 mg
  • Nátrium
    745 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    108 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 672 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.4 g

Zsír

  • Összesen
    73.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3469.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    776 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    1053 mg
  • Nátrium
    1490 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    125.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    216 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 1341 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    647.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 251 kcal

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük. Előkészítjük a muffinformát: vajazzuk, lisztezzük, vagy ha inkább papírformákat használunk, akkor ezeket elhelyezzük a sütőformában.
  2. A sonkát kis - kb. 2-3 mm-es - kockákra vágjuk, a medvehagymát felaprítjuk.
  3. A feldarbolt sonkát és az aprított leveleket elkevejük a tejföllel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  4. Közben egytálba kimérjük a lisztet, és belekeverjük a sütőport.
  5. Egy másik tálba kerülnek a "nedves" hozzávalók: a tojás, az olaj, valamint a sonkás-medvehagymás, tejfölös keverék.
  6. Ha a sütő felmelegedett, akkor néhány mozdulattal összekeverjük a két (lisztes, illetve tejfölös) egyveleget.
  7. A sürőforma mélyedéseit kb. 2/3 részig megtöltjük.
  8. A muffinokat kb. 20-25 percig sütjük, majd sütés után pár percig pihentetjük, mielőtt kivennénk a formából.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nemrég kezdtem ismerkedni a konyha világával, így most hallottam először a medvehagymáról. Nap mint nap olvastam újabb és újabb recepteket, melyek alapja volt ez a növény, és láttam szebbnél szebb képeket a leveleiről. Engem is elkapott a láz, és bár szép számban sorakoznak a szimpatikus receptek az asztalomon, úgy dönöttem, most inkább saját kútfőből találok ki valamit. Az eredmény szerintem jól sikerült, remélem más is így gondolja ;).

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...