Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás-sonkás muffin

Medvehagymás-sonkás muffin
Medvehagymás-sonkás muffin
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nemrég kezdtem ismerkedni a konyha világával, így most hallottam először a medvehagymáról. Nap mint nap olvastam újabb és újabb recepteket, melyek alapja volt ez a növény, és láttam szebbnél szebb képeket a leveleiről. Engem is elkapott a láz, és bár szép számban sorakoznak a szimpatikus receptek az asztalomon, úgy dönöttem, most inkább saját kútfőből találok ki valamit. Az eredmény szerintem jól sikerült, remélem más is így gondolja ;).

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Mivel két személyre sütök, így a hozzávalók 6-7 muffinra elegendőek. Aki 12-es formát használ duplázza a mennyiségeket!
A muffinok egy részének tetjére sajtot reszeltem a sütőbe rakás előtt.
Utóbb láttam egy képet, ami megihletett: a tejföl felét keverjük csak ki a medvehagymával és a sonkával, a másik feléből csináljuk meg a tészta alapját. A formába töltéskor először egy kis adagot tegyünk a tésztából, majd kanalazzunk rá medvehagymás szószt, végül ismét tésztát. Így csak a muffin belsejében lesz fellelhető a zöldes finomság ;).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük. Előkészítjük a muffinformát: vajazzuk, lisztezzük, vagy ha inkább papírformákat használunk, akkor ezeket elhelyezzük a sütőformában.
  2. A sonkát kis - kb. 2-3 mm-es - kockákra vágjuk, a medvehagymát felaprítjuk.
  3. A feldarbolt sonkát és az aprított leveleket elkevejük a tejföllel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  4. Közben egy tálba kimérjük a lisztet, és belekeverjük a sütőport.
  5. Egy másik tálba kerülnek a "nedves" hozzávalók: a tojás, az olaj, valamint a sonkás-medvehagymás, tejfölös keverék.
  6. Ha a sütő felmelegedett, akkor néhány mozdulattal összekeverjük a két (lisztes, illetve tejfölös) egyveleget.
  7. A sürőforma mélyedéseit kb. 2/3 részig megtöltjük.
  8. A muffinokat kb. 20-25 percig sütjük, majd sütés után pár percig pihentetjük, mielőtt kivennénk a formából.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 19 113
elküldve: 19
receptkönyvben: 497
elkészítve: 26/31
Facebookon megjelent: -

szakács

asztika

Mióta szakács: 2011.01.16.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, buli receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: muffin
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: magas
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

sonkás muffin medvehagymával, medvehagymás muffin

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

koneko
Koneko / koneko Mon, 2012-04-23 20:22

Ez valami mennyei! Hétvégén szereznem kell újabb adag medvehagymát, hogy csináljak méééééééég ilyet! :)

asztika
asztika / asztika Wed, 2012-05-02 02:35

Hmmm, ez a sok pozitiv visszajelzés meghozta az én kedvemet is, remélem még lehet kapni medvehagymát :S :)

Cseplin
Cseplin Thu, 2012-04-05 09:37

Szia, gyors egyszerű recept, és szuper finom lett a végeredmény! kipróbáltam sonka helyett feta sajttal is, úgy is isteni!
üdv, m.

asztika
asztika / asztika Thu, 2012-04-05 13:50

Én egyszer csináltam fetás-olajbogyós muffint is. Az is nagyon finom volt, úgyhogy gondolom a te verziód is nyerő lenne nálam ;)

Csokoládéimádó
Csokoládéimádó / Csokoládéimádó Tue, 2012-03-20 13:51

Szervusz Asztika!

Nagyon finomak lettek a muffionk! Kedvesem csak annyit kérdezett, - Már el is fogyott?!
Hálás köszönet ezért a fantasztikus receptért!
Üdv
Csokoládéimádó

villers
villers Sat, 2011-04-16 20:17

Az olaj véletlenül nem 30 ml? Mert az a 3 deci elég soknak tűnik a liszthez.

668
sonka 80 g
finomliszt 125 g
sütőpor 3 tk
tojás 1 db
tejföl 175 g
napraforgó olaj 30 ml
medvehagyma 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint