Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos-ricottás csirkerolád

Spenótos-ricottás csirkerolád
Spenótos-ricottás csirkerolád
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyen összedobható, de nagyon finom fogás, amit hétköznap és hétvégén egyaránt elkészíthetünk.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket kiklopfoljuk, majd mindkét oldalukon alaposan besózzuk-borsozzuk.
  2. Egy tálba kimérjük a ricottát, hozzáadjuk a vöröshagymát, a fokhagymát és a tojást, sózzuk-borsozzuk, és alaposan összekeverjük.
  3. A csirkemelleket egy vágódeszkára fektetjük, majd beborítjuk bébispenóttal, és rákanalazzuk a ricottás krémet. Ügyesen feltekerjük, és egy kiolajozott tálba emeljük őket.
  4. A feltekert csirkemellek tetejét meglocsoljuk két evőkanál olívaolajjal, majd ráreszeljük a sajtot. Alufóliával lefedve, 180°C-ra előmelegített sütőben 35-40 percet sütjük, majd alufólia nélkül még 5 percet pirítjuk.
  5. Tálalás előtt felszeleteljük a csirkét, és azon melegében, főtt rizzsel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 786
elküldve: 2
receptkönyvben: 80
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 2

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
963 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

ricottás csirke, spenótos csirkemell

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mfeszl
Mfeszl Tue, 2018-01-23 09:45

Nagyon finom, de én a són és borson kívül a ricottába is és a húsra is tettem kotányi féle dalmát fűszert.

189
csirkemell filé 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ricotta 250 g
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
tojás 1 db
spenót 50 g
olívaolaj 2 ek
edami sajt 50 g