r
Nosalty Logó

Darált csirkemell rudak

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Csiki Piroska
Darált csirkemell rudak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 581 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1161 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 262 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.5 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1070 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    410 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 581 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.9 g

Zsír

  • Összesen
    68.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2139.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    775 mg
  • Nátrium
    820 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 1161 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    483.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 262 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olaj és a prézli kivételével a hozzávalókat összedolgozzuk. Lágy, majdnem krémes masszát kapunk.
  2. A prézlit vékony rétegben szétterítjük, halmozott ek -nyi húst rakunk rá, a prézli segítségével rudacskákat formálunk, nem bő olajon fedő alatt, minden oldalán megsütjük (20-25 perc).
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 402
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 26501
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 06.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Darált csirkemell rudak
Csiki Piroska 229 recept

A kis unokám nem szereti a száraz mellehúsát, az ő kedvéért próbálkoztam ezzel a változattal. Éhesen érkezett az oviból, amikor megmondtam, hogy csirkemell van, kijelentette, hogy abból nem kér. Kértem, hogy csak kóstolja meg. Beleharapott, mégy egyet és még egyet, aztán megkérdezte:- Mama van ebből még rengeteg ? Tálalhatjuk krumplipürével és paradicsomszósszal, vagy főzelékkel, de uzsonnára, vacsorára hidegen zöldséggel is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.