Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Puha tortillalapok

Puha tortillalapok
Puha tortillalapok
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tizenegynéhány évvel ezelőtt még nem volt olyan egyszerű tortillapokat készen venni, így elkezdtem keresgélni recepteket a neten. Ez a recept több recept kipróbálása és némi kísérletezgetés után született meg.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kétféle lisztet kimérjük, hozzáadjuk a sót, a sütőport és az olajat. Egy fakanállal elkeverjük.
  2. A vizet folyamatosan adagolva adjuk hozzá, miközben a fakanállal tovább keverjük. Végül kézzel sima tésztává gyúrjuk.
  3. A tésztát lefedjük, és 30 percig pihentetjük.
  4. Pihentetés után lisztezett felületre tesszük, hengerré formázzuk, és 8 egyforma darabra osztjuk. A darabokat egyenként gömbölyűre formáljuk a két tenyerünk között, majd ellapítjuk, kihúzgáljuk kicsit kerek formára, végül nyújtófával lisztezett felületen rétestészta vékonyságúra nyújtjuk.
  5. A lapokat felforrósított száraz serpenyőben sütjük (a sütéshez szükséges zsiradék már a tésztában van!). Amikor a tészta felhólyagosodik, megfordítjuk, és a másik oldalán is megpirítjuk.
  6. Az elkészült lapokat azonnal felhasználjuk, megtöltjük ízlés szerint.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 1 973
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

nbeszter

Mióta szakács: 2020.04.05.
7 recept

receptjellemzők

konyha: dél-amerikai
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: szendvics
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tortilla házilag

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

416
finomliszt 13 dkg
durumliszt 13 dkg
1 teáskanál
sütőpor 1 kávéskanál
napraforgó olaj 1 dl
víz 1.75 dl