r
Nosalty Logó

Spenótos-körtés-kéksajtos pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Spenótos-körtés-kéksajtos pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1340 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2679 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 156 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    81.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    366 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3835.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    794 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    731 mg
  • Nátrium
    2047 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    424.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1259 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    580 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    719 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    6487 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13716 micro
Összesen 1340 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    82.6 g

Zsír

  • Összesen
    163.3 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    733 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7671.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    1587 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    1461 mg
  • Nátrium
    4094 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229.1 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    848.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2518 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    1160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    639 micro
  • Kolin:
    594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1437 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    12974 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27433 micro
Összesen 2679 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    751 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1588 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tésztához kimérjük a lisztet, összekeverjük a sóval, hozzáadjuk a hideg vajat vagy margarint, kicsit összedolgozzuk.
  2. Rakjuk bele a tojássárgáját, azzal is gyúrjuk át, majd a hideg vizet is. Addig dolgozzuk, gyúrjuk, míg jó formálható tésztát nem kapunk belőle.
  3. Befolpack-ozva, hűtőben kell pihennie minimum 30 percig.
  4. Gyúrd át, nyújtsuk ki, és egy piteformába dolgozzuk bele. (Nincsen még piteformám, egy sima csatos formában csináltam, lényeg, hogy legyen vagy jó 3 cm-es pereme.)
  5. Töltelékhez a hagymát pirítsuk aranybarnára.
  6. A spenótot kb. 1 percre dobjuk lobogó vízbe, gyorsan szűrjük le, és tegyük hideg vízbe, jól lecsöpögtetjük, de még jobb a salátacentrifuga. Jó száraznak kell lennie, hogy ne áztassa el a tésztát.
  7. Vágjuk fel a körtéket
  8. A két tojást a tejjel keverjük ki, borsozzuk meg.
  9. A tésztára előbb a spenót kerül, majd a körte, mehet jó bőven, ezután pedig a kéksajt.
  10. Öntsd rá a tojásos keveréket, majd arra egy evőkanál reszelt parmezánt.
  11. Mehet a sütőbe sülni. Hidegen, melegen, bárhogy fogyaszható.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20-30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3231
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy csodálatos kaliforniai blogon találtam ezt a receptet. Nálam gyakorlottabbak biztos jobban tudják, hogy a tert nevű, sós pitetésztában készült ételeknek mi a magyar megfelelőjük, én pitének neveztem. Nagyon megtetszett a spenót- körte-kéksajt hármasa, így még előző nap kipróbáltam zsemlére pirítva. Isteni és különleges ízharmónia, igazi gasztroorgazmus :). Ajánlom mindenkinek! Leírni hosszabb, mint megcsinálni.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek