r
Nosalty Logó

Kolbászos - pizzás csiga

Almási Zsófia
Kolbászos - pizzás csiga
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

566
Kalória
23.6g
Fehérje
62.3g
Szénhidrát
23.9g
Zsír
117.1g
Víz
46.1g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
2g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 566 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2262 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 236 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1587.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    972 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    117.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 566 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.5 g

Zsír

  • Összesen
    95.7 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6349.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    1131 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    1034 mg
  • Nátrium
    3889 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    249.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    468.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 2262 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    664.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    407 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 236 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A vizet 37 C-ra melegítjük, hozzáadjuk az olajat.
  2. Az élesztőt egy tálba morzsoljuk, és egy kevés olajos vízzel elkeverjük.
  3. Miután fölfutott kicsit, a folyadék többi részét, a sót, és a liszt nagyját hozzáadjuk (a lisztből egy keveset meghagyunk a dagasztáshoz ). A tésztát simára gyúrjuk, majd meleg helyen, lefedve kb. 30 percig kelesztjük.
  4. A tésztát meglisztezett deszkára rakjuk, és 2 mm vastag téglalappá nyújtjuk
  5. A füstölt kolbászt apróra vágjuk, a pizzakrémet a tésztára kenjük, majd a kolbászt a tetejére szórjuk.
  6. A tésztát föltekerjük, és 16 szeletre vágjuk. A szeletek tetejét meghintjük oregánóval és sajttal, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket, és még 30 percig kelesztjük. A sütőt előmelegítjük.
  7. A csigákat a sütő középső rácsán megsütjük, majd rácsra téve kihűtjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Drága férjemnek "sós sütit ehetnékje" volt!:D Kitalálta, hogy csináljak pizzás csigát!:D Hát ez lett belőle, egy kiváló recept alapján!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...