Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótfőzelék párizsias csirkemájjal

Spenótfőzelék párizsias csirkemájjal
Spenótfőzelék párizsias csirkemájjal
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a spenótot, szerintem főzeléknek a legfinomabb. Gyorsan elkészíthető étel és nagyon egészséges.

hozzávalók / 4 adag

A spenótfőzelékhez

A csirkemájhoz

A tükörtojáshoz

ajánlat

Sült- vagy rántott virslivel, rántott sajttal is nagyon finom, de a tojás elengedhetetlen mellé. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Hagyjuk felengedni a fagyasztott spenótot.
  2. Világos rántást készítünk az olajjal, liszttel és ízlés szerinti mennyiségű fokhagymával. Hozzáadjuk a spenótot, majd a tejet, végül a fűszereket. Készre főzzük. 
  3. A májakat lisztbe, majd tojásba forgatjuk és aranybarnára sütjük az olajban. (Csak a tányérunkon sózzuk, nehogy megkeményedjenek.)
  4. A szokásos módon tükörtojást készítünk. (A sárgáját ne sózzuk be, míg sütjük.) Érdemes folyósra hagyni a sárgáját, mert nagyon finom, ahogy összefolyik a spenóttal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 14 329
elküldve: 2
receptkönyvben: 82
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

vNóra

Mióta szakács: 2011.05.08.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

parajfőzelék bundás csirkemájjal és tükörtojással

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marcsiga5
marcsiga5 Thu, 2011-09-01 12:51

nagyon guszta:P Ezt ma el is keszitem:) Koszonom a receptet:)
Tovabbi szep napot:)

480
spenót 45 dkg
tej 2 dl
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 2 evőkanál
fokhagyma 4 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
csirkemáj 8 db
finomliszt 5 dkg
tojás 2 db
napraforgó olaj 0.5 dl
tojás 4 db
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint