Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenót babáknak 2.

Spenót babáknak 2.
Spenót babáknak 2.
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nő az aprónép, már nem krumplival és vízzel kapja a spenótot, hanem úgy, ahogy a nagyok is eszik. Abszolút hétköznapi spenót, csak nem rántással, hanem beurre manié-vel sűrítettem a főzeléket.

hozzávalók / 2 adag

A spenóthoz

A beurre manié-hez

ajánlat

1 baba és 1 mama adag.
Feltétként mehet a klasszikus: tükörtojás.
(Mi tegnap grillezett halfilével ettük.)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet a felengedett spenótpürével kis lábasba tesszük.
  2. Hozzáadjuk a megpucolt és késsel kilapított fokhagymagerezdeket.
  3. Felforraljuk.
  4. Közben elkészítjük a sűrítéshez a beurre manié-t: az egyenlő mennyiségű vajat és lisztet a kezünkkel jól összedolgozzuk, majd a forró spenóthoz adjuk.
  5. Kevergetve pár percig főzzük, összeforraljuk és kész is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 33 710
elküldve: 0
receptkönyvben: 191
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd
babakonyha: baba 12-18 hónap
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenótfőzelék 1 éves babáknak

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

berali
berali / berali Wed, 2011-07-20 16:17

Ez a recept nekünk nagyon bevált, mint "ötletadó". Kicsit változtattam rajta a saját családom szája íze szerint, így az arányok a következők lettek: 50 dkg fagyasztott spenót, 5 dl tej, só ízlés szerint, 2 gerezd fokhagyma, 4 kanál vaj, 4 kanál liszt. Én nem várom meg, hogy kiengedjen a spenót, úgy fagyosan nyakon öntöm a tejjel, és hozzá a lereszelt fokhagyma meg a só. A liszttel begyúrt vajat, mint sűrítési módot én korábban sosem alkalmaztam - csak az ételkészítés tankönyvben láttam a sűrítési módoknál még a suliban -, de nagyszerű módszer, mert teljesen homogén, csomómentes lesz tőle a főzelék. Így most már én is így csinálom. Egy ötlet: a METRO-ban lehet kapni saját márkás termékben, 2,5 kg-os kiszerelésben "spenót adagokat", ami azt jelenti, hogy max. pingponglabdányi darabokban van benne a spenót, és annyit veszel ki belőle, amennyire épp szükséged van, valamint a többi termékhez képest nagyon baráti az egységára

274
spenót 20 dkg
tej 3.5 dl
fokhagyma 2 gerezd
1 csipet
vaj 2 ek
finomliszt 2 evőkanál