r
Nosalty Logó

Spárgatök-lepény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Spárgatök-lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A 9 db lepényhez

Összesen 582 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A 9 db lepényhez

Összesen 1747 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A 9 db lepényhez

Összesen 153 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    45.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    861.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    204.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    461 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1037 micro
Összesen 582 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    41.5 g

Zsír

  • Összesen
    137.6 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2583.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    897 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    790 mg
  • Nátrium
    657 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    612.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    581 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    362 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    462 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1384 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3112 micro
Összesen 1747 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 153 Kcal

Hozzávalók

A 9 db lepényhez

Elkészítés

A 9 db lepényhez

  1. A sütőt előmelegitjük 200 fokra, közben a tököt felezzük, eltávolitjuk a magját, kívülről a héját egy villával megszúrkáljuk.
  2. Kb. 35 perc alatt megsütjük - vágott felével lefelé állítva a tepsin -, ne legyen teljesen puha, még úgyis sülni fog a serpenyőben.
  3. Hagyjuk hűlni, majd ha már langymeleg, egy villával kiszedjük a tök húsát, és hozzákeverjük a tojást,a reszelt sajtot, a darabolt hagymát (zöldjével együtt),és a lisztet(fokozatosan adagoljuk,a nedvesség tartalomhoz igazitva). Ízesitjük sóval és borssal ízlés szerint.
  4. Olajat hevitünk,majd halmokat teszünk a serpenyőbe, kanál hátuljával lelapítjuk, oldalanként 2-3 perc alatt közepes hőmérsékleten megsütjük, tejföllel kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10352
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 10.

Ajánló

Más fűszerekkel is nagyon finom,pl oreganoval,chili pehellyel,cayenne borssal,de a sajtot is le lehet cserélni pl. fetára. Édes változathoz a cukron kivül,fahéj,és ricotta passzol.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vettem egy majdnem 2 kg-os spárgatököt, gondoltam, az egyik felét megsütöm lepénynek, a másikat pedig....hmm....majd még kitalálom, mi legyen vele.

Hozzávalók

A 9 db lepényhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek