r
Nosalty Logó

Spanyol tortilla tonhalkrémmel

Rekalein
Spanyol tortilla tonhalkrémmel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tortillához

A krémhez

1990
Kalória
63.1g
Fehérje
73.4g
Szénhidrát
162.3g
Zsír
519g
Víz
562.6g
Koleszterin
8.6g
Élelmi rost
6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tortillához

A krémhez

Összesen 1990 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tortillához

A krémhez

Összesen 3980 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tortillához

A krémhez

Összesen 201 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.1 g

Zsír

  • Összesen
    162.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    563 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2203.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    902 mg
  • Nátrium
    849 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    519 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    455 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    511 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    766 micro
Összesen 1990 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.1 g

Zsír

  • Összesen
    324.7 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    106 g
  • Koleszterin
    1125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4407.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    283 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    1804 mg
  • Nátrium
    1699 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    146.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1038.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    522 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    110 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    911 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    1022 mg
  • Retinol - A vitamin:
    522 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1531 micro
Összesen 3980 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 201 kcal

Elkészítés

A tortillához

  1. A hagymát és a krumplit meghámozzuk. A hagymát felaprítjuk, a krumplit egyszer félbevágjuk, majd vékonyra karikázzuk.
  2. Az olajat felforraljuk, megpirítjuk benne a hagymát, hozzáadjuk a krumplit, sózzuk, majd aranyszínűre sütjük.
  3. Egy öblös tálban felverjük a tojásokat, belemerjük az aranyszínűre sült krumplit, és pár percig állni hagyjuk.
  4. A serpenyőből kiöntjük a maradék olajat, visszaöntjük bele a krumplis tojásos masszát. 3 percig sütjük, figyelünk, hogy az oldala ne ragadjon a tepsi széléhez.
  5. Fogunk egy lapos tálcát, amely nagyobb, mint a serpenyő. A tálcát a serpenyő tetejére szorítjuk, és hirtelen mozdulattal a feje tetejére állítjuk. A tortillát óvatosan visszacsúsztatjuk a serpenyőbe, hogy a másik fele is megsüljön, újabb 3 percet hagyjuk a tűzön, majd kiborítjuk egy tálra, és hagyjuk hűlni.

A krémhez

  1. A krémhez a hozzávalókat összekeverjük.
  2. A tortillát félbe vágjuk keresztben, egyik felét megkenjük a krémmel, a másik felét pedig a tetejére helyezzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 10 p

Tapasztalatom szerint "tortilla" alatt Magyarországon általában a mexikói kukoricalepényt értik, esetleg a chipset - pedig a tortilla valójában lepényt jelent, vagy bármit, ami relatív lapos. Spanyolországban az egyetlen igazi nemzeti étel, amelyet az egész országban mindenhol kb. ugyanúgy készítenek és fogyasztanak, a krumplis tortilla, avagy a tortilla de patata. Enélkül nincs sem spanyol háztartás, sem spanyol bár. Az alaprecept ezerféleképpen variálható, íme egy tonhalkrémes, hideg verzió.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek