Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spanyol tortilla tonhalkrémmel

Spanyol tortilla tonhalkrémmel
Spanyol tortilla tonhalkrémmel
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tapasztalatom szerint "tortilla" alatt Magyarországon általában a mexikói kukoricalepényt értik, esetleg a chipset - pedig a tortilla valójában lepényt jelent, vagy bármit, ami relatív lapos. Spanyolországban az egyetlen igazi nemzeti étel, amelyet az egész országban mindenhol kb. ugyanúgy készítenek és fogyasztanak, a krumplis tortilla, avagy a tortilla de patata. Enélkül nincs sem spanyol háztartás, sem spanyol bár. Az alaprecept ezerféleképpen variálható, íme egy tonhalkrémes, hideg verzió.

hozzávalók / 2 adag

A tortillához

A krémhez

ajánlat

Salamancai lakótársaimnak, Patriciának és Sevinek ajánlom a receptet, az első tortilláink emlékére 2006 nyarán.

Szólj hozzá!

elkészítés

A tortillához

  1. A hagymát és a krumplit meghámozzuk. A hagymát felaprítjuk, a krumplit egyszer félbevágjuk, majd vékonyra karikázzuk.
  2. Az olajat felforraljuk, megpirítjuk benne a hagymát, hozzáadjuk a krumplit, sózzuk, majd aranyszínűre sütjük.
  3. Egy öblös tálban felverjük a tojásokat, belemerjük az aranyszínűre sült krumplit, és pár percig állni hagyjuk.
  4. A serpenyőből kiöntjük a maradék olajat, visszaöntjük bele a krumplis tojásos masszát. 3 percig sütjük, figyelünk, hogy az oldala ne ragadjon a tepsi széléhez.
  5. Fogunk egy lapos tálcát, amely nagyobb, mint a serpenyő. A tálcát a serpenyő tetejére szorítjuk, és hirtelen mozdulattal a feje tetejére állítjuk. A tortillát óvatosan visszacsúsztatjuk a serpenyőbe, hogy a másik fele is megsüljön, újabb 3 percet hagyjuk a tűzön, majd kiborítjuk egy tálra, és hagyjuk hűlni.

A krémhez

  1. A krémhez a hozzávalókat összekeverjük.
  2. A tortillát félbe vágjuk keresztben, egyik felét megkenjük a krémmel, a másik felét pedig a tetejére helyezzük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 769
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Rekalein

Mióta szakács: 2014.02.09.
27 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: szendvics
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
diéta: gluténmentes
konyha: spanyol
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

burgonyás tortilla, tonhalkrémes tortilla, spanyol tortilla

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1990
burgonya 1 kg
tojás 6 db
vöröshagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 3 dl
0 ízlés szerint
tonhalkonzerv 250 g
majonéz 3 ek
ecetes torma 2 teáskanál
0 ízlés szerint
snidling 0 ízlés szerint
citromlé 2 tk
bors 0 ízlés szerint