r
Nosalty Logó

Spanyol omlett Salamon Csillától

Salamon Csilla
Spanyol omlett Salamon Csillától
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

716
Kalória
33.8g
Fehérje
34.4g
Szénhidrát
49.7g
Zsír
334.5g
Víz
360.1g
Koleszterin
5.7g
Élelmi rost
5.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 716 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2865 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.8 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1997.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    1437 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    334.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    314 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    613 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    2199 micro
Összesen 716 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    135 g

Zsír

  • Összesen
    198.8 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7990.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    498 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    1311 mg
  • Nátrium
    5746 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    137.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1337.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    833 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    496 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    489 micro
  • Kolin:
    1254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    2452 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    8796 micro
Összesen 2865 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    219 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 123 kcal

Elkészítés

  1. Burgonyát héjastól megfőzzük, megpucoljuk és felkarikázzuk.
  2. Egy serpenyőben olajon üvegesre pároljuk a felaprított hagymát zöldjével együtt, hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt és kicsit megpirítjuk.
  3. A cukkinit meghámozzuk, lereszeljük, kicsit kinyomkodjuk, a kolbászra szórjuk és pár percig pároljuk ,ízlés szerint sózzuk.
  4. A karikára szeletelt burgonyát a cukkinis kolbászhoz adjuk a cikkekre vágott paradicsommal és együtt, az egészet tovább sütjük.
  5. A tojásokat felverjük, cseppet meghintjük sóval és az ételre öntjük, majd készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 40 p

Egy régi újságban találtam rá erre a nagyszerű receptre.

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek