Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött, sült magyaros omlett

Töltött, sült magyaros omlett
Töltött, sült magyaros omlett
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nos, először volt a töltött, sült kínai omlett. A párom szerint finom volt az is, de hát ugye férfi lévén mi volt az első kérdése: nem lehetne ezt magyarosan megcsinálni? De, persze meglehetne. Természetesen, mivel ő férfi, neki ez a változat lett a kedvence. :)

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Friss fehér kenyérrel, paprikával, paradicsommal tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat villával felverjük, sóval, borssal és apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük. A keményítőt elkeverjük 1 ek vízzel, és ezt is a tojásokhoz öntjük.
  2. Egy teflonserpenyőt kikenünk olajjal, és a tojásos keveréket egyenletesen 4 részre elosztva megsütjük, mintha palacsintát sütnénk, azzal a különbséggel, hogy ezeknek csak az egyik oldalát kell megsütnünk, a tetejének még kicsit lágynak kell maradnia.
  3. A tojáspalacsintákat egyenként megtöltjük: először megkenjük a sajttal, majd meghintjük a felkockázott lilahagymával, és ráfektetjük a vékony kolbászszeleteket, majd a szélüket kicsit behajtva szorosan feltekerjük őket. A tekercs végét megkenhetjük egy kevés nyers tojással, hogy jobban összeragadjanak.
  4. A megtöltött tekercseket bő, forró olajban egy perc alatt aranybarnára sütjük, így enyhén folyóssá válik, a sajt és a hagyma kicsit veszít nyersességéből. Papírtölőn hagyjuk kicsit lecsöpögni. (Aki diétásabban szeretné készíteni, természetesen kihagyhatja ezt a lépést, és máris fogyaszthatja.)
  5. A megsült tekercseket 2-3 nagyobb szeletre vágva kínáljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 634
elküldve: 0
receptkönyvben: 138
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

gabssy

Mióta szakács: 2010.11.29.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: magas
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos-hagymás-kolbászos omlett, magyaros sült tojástekercs

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1619
tojás 4 db
étkezési keményítő 0.5 evőkanál
víz 1 ek
0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
bors 0 ízlés szerint
tömlős krémsajt 10 dkg
lila hagyma 1 közepes fej
csípős kolbász 10 dkg
napraforgó olaj 3 dl