Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rukkolás-baconos rántotta

Rukkolás-baconos rántotta
Rukkolás-baconos rántotta
10 perc / előkészület: 5 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pompás reggeli vasárnapra.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy vastag falú serpenyőben a vaj felét felolvasztjuk, beledobjuk a csíkokra vágott bacont, enyhén megpirítjuk.
  2. A tojásokat lazán felverjük, beleöntjük a serpenyőbe és hozzáadjuk a maradék vajat. Folyamatosan keverjük és mikor a tojás elkezd összeállni, levesszük a tűzről. Továbbra is keverjük, amikor elértük a kívánt állagot, belecsorgatjuk a tejszínt (ez ugyanis megállítja a tojás továbbsülését), a legvégén pedig az alaposan megmosott rukkolát is hozzáadjuk. Azonnal tálaljuk egy szelet rozskenyér kíséretében.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 24 883
elküldve: 5
receptkönyvben: 377
elkészítve: 7/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: magas
fogás: főétel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

belfegor
belfegor Sun, 2012-03-11 11:31

Nagyon jól néz ki! Én paprikával szoktam készíteni, annyi a változtatás, hogy először a vékony karikára vágott paprikát kezdem el pirítani, majd amikor még ropogós hozzáteszem a bacont, rövid ideig együtt pirítom őket és mehet bele a tojás,tejszín. A család nagyon szereti!

668
tojás 6 db
bacon 6 szelet
rukkola 15 dkg
vaj 50 g
főzőtejszín 75 ml