r
Nosalty Logó

Spanyol almatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Spanyol almatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tortához:

A mázhoz:

Összesen 1428 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tortához:

A mázhoz:

Összesen 5705 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tortához:

A mázhoz:

Összesen 271 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    77.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    753.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.7 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    511 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    497 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    312 micro
Összesen 1428 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    77 g

Zsír

  • Összesen
    309.5 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    1258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3015.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    548 mg
  • Foszfor
    1522 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    706.9 g
  • Cukor
    487 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    874.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2043 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    714 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1987 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    604 micro
  • β-crypt
    97 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1248 micro
Összesen 5705 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 271 kcal

Hozzávalók

A tortához:

A mázhoz:

Elkészítés

A tortához:

  1. Az almát megpucoljuk, félbevágjuk, a magházát eltávolítjuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a rumot és a konyakot, elkeverjük, hagyjuk állni.
  2. A vajat a cukorral robotgép segítségével habosra keverjük. Egyesével beletörjük a tojásokat.
  3. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is az almán kívül. A végén beleforgatjuk az almát.
  4. Kivajazott tortaformába öntjük, és 180 C-on 55 percig sütjük. Ha lejárt az idő, akkor tűpróbát végzünk rajta.
  5. Ha tiszta marad a tű, akkor kivesszük, megfordítjuk, és hagyjuk kihűlni. Addig elkészítjük a mázat.

A mázhoz:

  1. A vajat megolvasztjuk. A cukrot és a kakaót összekeverjük a vajjal és a vízzel. Tűzre rakjuk, és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk.
  2. Langyosra hűtjük, és rákenjük a tortára. Hűtőbe rakjuk, amíg meg nem szilárdul a máz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 2350
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerűen elkészíthető, ízletes torta. Szivacsos állaggal. Ezt még egy régi tanáromtól kaptam.

Hozzávalók

A tortához:

A mázhoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...