Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spanyol almatorta

Spanyol almatorta
Spanyol almatorta
70 perc / előkészület: 15 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerűen elkészíthető, ízletes torta. Szivacsos állaggal. Ezt még egy régi tanáromtól kaptam.

hozzávalók / 4 adag

A tortához:

A mázhoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

A tortához:

  1. Az almát megpucoljuk, félbevágjuk, a magházát eltávolítjuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a rumot és a konyakot, elkeverjük, hagyjuk állni.
  2. A vajat a cukorral robotgép segítségével habosra keverjük. Egyesével beletörjük a tojásokat.
  3. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is az almán kívül. A végén beleforgatjuk az almát.
  4. Kivajazott tortaformába öntjük, és 180 C-on 55 percig sütjük. Ha lejárt az idő, akkor tűpróbát végzünk rajta.
  5. Ha tiszta marad a tű, akkor kivesszük, megfordítjuk, és hagyjuk kihűlni. Addig elkészítjük a mázat.

A mázhoz:

  1. A vajat megolvasztjuk. A cukrot és a kakaót összekeverjük a vajjal és a vízzel. Tűzre rakjuk, és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk.
  2. Langyosra hűtjük, és rákenjük a tortára. Hűtőbe rakjuk, amíg meg nem szilárdul a máz.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 1 358
elküldve: 1
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

BPeti

Mióta szakács: 2016.02.01.
37 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: spanyol
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rumos-konyakos almatorta, csokimázas almatorta, csokis almatorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1408
alma 4 közepes db
rum 2 ek
konyak 1 ek
vaj 20 dkg
cukor 20 dkg
vanillincukor 1 csomag
tojás 4 db
fahéj 2 teáskanál
sütőpor 1 teáskanál
finomliszt 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
dió 12 dkg
porcukor 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 ek
vaj 5 dkg
víz 3 ek