Spaghetti carbonara Imre konyhájából
- 16% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
88g spagetti tészta325 kcal
-
25g császárszalonna98 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
13g pecorino sajt48 kcal
-
1g fekete bors1 kcal
- 16% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
350g spagetti tészta1299 kcal
-
100g császárszalonna393 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
50g pecorino sajt194 kcal
-
2g fekete bors5 kcal
- 16% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
45.3g spagetti tészta168 kcal
-
13g császárszalonna51 kcal
-
28.5g tojás36 kcal
-
6.5g parmezán sajt25 kcal
-
6.5g pecorino sajt25 kcal
-
0.3g fekete bors1 kcal
- 16% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.3 g
Zsír
-
Összesen 21.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 218 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1528.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 330 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 485 mg
-
Nátrium 559 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 61 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 231 micro
-
Kolin: 169 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 261 micro
- 16% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 117.2 g
Zsír
-
Összesen 86.4 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 872 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6115 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 319 mg
-
Kálcium 1321 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 268 mg
-
Foszfor 1941 mg
-
Nátrium 2235 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 267.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 244.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 425 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 184 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 924 micro
-
Kolin: 677 mg
-
Retinol - A vitamin: 421 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1046 micro
- 16% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.2 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 792.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 171 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 251 mg
-
Nátrium 289 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 31.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 135 micro
Hozzávalók
-
350 g spagetti tészta
-
100 g császárszalonna
-
4 db tojás
-
50 g parmezán sajt
Elkészítés
- Tegyünk fel jó sok vizet főni, ha felfőtt sózzuk, tegyük bele a tésztát, és főzzük meg. (Ne szétesősre, bár inkább ízlés dolga. Aki szétfőve szereti, olyanra.)
- Vágjunk egyenletesen egyforma szeleteket a szalonnából. Süssük ropogósra. Szedjük ki a zsírból.
- Keverjük össze a tojásokat a sajtokkal jó alaposan. Használjunk habverőt. Törjünk bele borsot.
- Szűrjük le a tésztát, öntsük rá a szalonnazsírt, keverjük össze. Amikor kicsit lehűl (hogy ne rántottás tészta legyen), keverjük össze a tojásos sajttal.
- Tálaljuk a ropogós szalonnával, és törjünk még rá borsot.
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 54
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 5066
- Feltöltés dátuma: 2015. április 13.
Ajánló
Aki szereti, egy cikk fokhagymát is nyomhat a szalonnazsírba. Azt mondják, hogy az eredetiben nincs fokhagyma, az későbbi fejlemény. Én ezt nem tudom eldönteni, és nem is akarom. Azt is lehet, hogy a szalonnát kockára vágjuk, és úgy sütjük ki. Ha így teszünk, a tojások után a tepertőt is keverjük a tésztához.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Úgy van ez, hogy a legegyszerűbb ételek környékén tapasztalhatjuk leginkább a változatosságot. Gondoljunk csak bele: a töltött káposzta (mint magyar gasztronómiai toposz) egyszerű étel, mégis jóformán kettészakadt az ország a gersli vs. rizs probléma körül. Így van ez a spaghetti carbonara esetében is, bár a lövészárkok nem olyan mélyek... Amikor először ettem, valami tejszínes szószban forgatták meg a tésztát. Aztán szerintem egy tévéműsorból jegyeztem le ezt a receptet. Bevált.