r
Nosalty Logó

Spagetti tengerész módra

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Spagetti tengerész módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 763 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3050 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 211 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    994.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    79 micro
  • β-karotin
    1082 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5381 micro
  • Lut-zea
    836 micro
Összesen 763 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.2 g

Zsír

  • Összesen
    102.6 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3978.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    350 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    414 mg
  • Foszfor
    1827 mg
  • Nátrium
    1004 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    810.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    912 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    782 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1342 micro
  • Kolin:
    371 mg
  • Retinol - A vitamin:
    537 micro
  • α-karotin
    317 micro
  • β-karotin
    4329 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    21526 micro
  • Lut-zea
    3345 micro
Összesen 3050 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    298 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1480 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 211 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajbogyókat kis darabokra vágjuk. A hal szeleteket felkockázzuk, a petrezselymet felaprítjuk. A paradicsomokat leforrázzuk, és lehúzzuk a héját.
  2. A vajat egy nagyobb serpenyőben felhevítjük, és beledaraboljuk a fokhagymát. Kevergetve sütögetjük, majd kivesszük a vajból. (Csak a nyomát kell bennhagynia!)
  3. A vajba tesszük a felkockázott halat, a finomra vágott petrezselymet és a darabolt olajbogyókat. Sózzuk, borsozzuk, és összesütjük.
  4. Ezután hozzáadjuk a darabokra vágott paradicsomot és a sűrített paradicsomot is. Elkeverjük, felöntjük vízzel, majd fedő alatt készre főzzük.
  5. A spagettit bő, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Tányérokra merjük a meleg tésztát, leöntjük a mártással. Két-három szem olajbogyóval díszítve kínáljuk.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 1356
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Spagetti tengerész módra
Lizinka_ 501 recept

Kedvenc paradicsomos halételünk újragondolt változata. Különleges ízhatása miatt már másokkal is sikerült megszerettetni! Szóval ez is néha asztalra kerül nálunk.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.