r
Nosalty Logó

Spagetti garnélával Edan konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
edan
Spagetti garnélával Edan konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 398 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1592 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1876.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    420 mg
  • Nátrium
    1184 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    828 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1312 micro
  • Lut-zea
    700 micro
Összesen 398 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    85.4 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    385 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7506.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    509 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    1680 mg
  • Nátrium
    4737 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    868.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    609 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    758 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    847 micro
  • Kolin:
    429 mg
  • Retinol - A vitamin:
    325 micro
  • α-karotin
    206 micro
  • β-karotin
    3312 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5249 micro
  • Lut-zea
    2800 micro
Összesen 1592 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    589.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    260 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    412 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felteszünk2-3 l vizet forrni. Az olajat egy serpenyőbe mérjük, és belekeverjük a zúzott fokhagymát, demég ne kezdjük el hevíteni.
  2. A garnélát öblítsük le. A gombáról távolítsuk el a kemény szárrészeket, és csíkozzuk fel. A koktélparadicsomokat felezzük el.
  3. Ha a víz forr, tegyünk bele egy kiskanál sót (vagy ízlés szerint akár többet is), és helyezzük bele a tésztát, keverjünk rajta néha egyet-egyet. Maximum 7 percig főzzük, majd szűrjük le.
  4. Kezdjük hevíteni a fokhagymás olajat, hamár sistereg az olaj a hagyma körül, dobjuk rá a rákot és a gombát. Pirítsuk kevergetve 3 percig, aztán öntsük fel a tejszínnel, ekkor sózzuk (esetleg borsozhatjuk is), és tegyük bele a koktélparadicsomokat.
  5. Forraljuk 1-2 percig, végül tegyük bele a petrezselymet és a tésztát. Zárjuk el alatta a tüzet, fedjük le, és hagyjuk 2-3 percig állni, hogy a tészta felszívja szószt. Kínálhatunk hozzá sajtot és/vagy citromot is.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2782
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt az ételt először egy vendégségben ettem, ott vargányával készült és pucolt garnélával: nagyon finom volt. A fenti recept egy kicsit "hétköznaposított" változat, de nem kevésbé finom, mint az eredeti. Amilyen egyszerű, annyi lehetőség rejlik benne: próbáljuk ki más gombákkal; a rákot helyettesíthetjük akár ördöghallal vagy afrikai harcsával is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...