r
Nosalty Logó

Spagetti dióval

NS
Spagetti dióval
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

628
Kalória
22.5g
Fehérje
72.7g
Szénhidrát
27.3g
Zsír
64.1g
Víz
26g
Koleszterin
4.2g
Élelmi rost
4.9g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 628 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2510 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 317 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1091.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    72.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    589 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    643 micro
Összesen 628 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.2 g

Zsír

  • Összesen
    109.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4366.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    1005 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    1432 mg
  • Nátrium
    1309 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    290.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    256.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    763 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    982 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2358 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2573 micro
Összesen 2510 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    549.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    297 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 317 kcal

Elkészítés

  1. A dióbelet apróra vágjuk, vagy mozsárban összetörjük.
  2. A sonkát kockákra vágjuk. Megpucoljuk a fokhagymát, és ezt is összevágjuk. Egy kevés olajon megfuttatjuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk a sonkát és a diót is, és néhány percig együtt pirítjuk.
  3. Ráöntjük a főzőtejszínt, amit felhígíthatunk néhány kanál meleg vízzel, és 5 percig pároljuk.
  4. Sózzuk, borsozzuk, apróra vágott petrezselyemmel és parmezánnal ízesítjük ízlés szerint.
  5. A tésztát al dente állagúra főzzük, majd összeforgatjuk a diós szósszal, és melegen tálaljuk. A tetejére még szórhatunk a maradék parmezánból, és petrezselyemmel díszíthetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 10 p

Idén nyáron Olaszországban nyaraltunk, és menthetetlenül beleszerettem az olasz konyhába. Haza is hoztunk egy csomag fekete spagetti tésztát, hogy itthon elkészítsük. Igaz, kicsit halszaga volt, miközben főtt, a végeredményen már nem érződött annyira. Az alapreceptet egy olasz szakácskönyvben találtam, és kicsit kiegészítettem a saját szájízünkre.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek