r
Nosalty Logó

Fekete-fehér kekszes sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gullon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Kekszes alap

Krém

Összesen 816 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Kekszes alap

Krém

Összesen 6505 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Kekszes alap

Krém

Összesen 355 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    53.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 816 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.4 g

Zsír

  • Összesen
    425.4 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1016 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2534 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    597 mg
  • Nátrium
    1535 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    521.1 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    616 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    992 micro
Összesen 6505 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 355 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Kekszes alap

Krém

Elkészítés

Kekszes alap

  1. A sütőt 160 fokra melegítjük. A formát sütőpapírral kibéleljük.
  2. A kekszet aprítógépben összemorzsoljuk. (Ez megoldható egy fagyasztózacskó és egy nyújtófa segítségével is.)
  3. A vajat megolvasztjuk, a darált keksszel és a sóval összedolgozzuk (szintén a gépben).
  4. A masszát a tortaforma aljába tesszük, és laposra nyomkodjuk alapnak, ehhez jó szolgálatot tesz egy kanál alja. A sütőben (középen, légkeverésnél 160 fokon) 10 percig sütjük.

Krém

  1. Közben a szobahőmérsékletű krémsajtot, a tejszín, a xilitet és a vaníliás xilitet/aromát simára keverjük. Egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat, és gyorsan belekeverjük a lisztet.
  2. A massza 1/3-át a süteményalapra öntjük, megszórjuk kekszdarabokkal meg jöhet még egy réteg krém és még egy réteg kekszdarab, majd a maradék masszával befedjük.
  3. Sütőben (középen) ugyanazon a hőfokon 1 órát sütjük, légkeverésen. Helyezzünk egy hőállóedényt a sütő aljára, és öntsünk bele forró vizet. Ezzel gőzt állítunk elő, mely a sütésben fontos szerepet játszik, és az elkészült torta állaga is sokkal krémesebb, selymesebb lesz.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 14075
  • Feltöltés dátuma: 2019. november 13.

Receptkategóriák

Ennek a gullón kakaós keksznek hála, a sütikészítés új dimenzióiba repülünk. Szinte nincs már olyan desszert vagy édesség, amit ne lehetne elkészíteni ebből a kekszből. Íme egy brutálisan finom amerikai sajttorta, cukor nélkül.

Hozzászólások

Lidizsuzsi

".... és az elkészült torta állaga is sokkal rémesebb, selymesebb lesz." ?????? A rémes tortát is szeretjük.:-) :-)

kalloka

Halkan megkérdezném nem túlzás 100 gr. liszt a tortába?

Hozzávalók

Kekszes alap

Krém

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.