Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fekete-fehér kekszes sajttorta

Fekete-fehér kekszes sajttorta
Fekete-fehér kekszes sajttorta
ráérős recept | szponzorált tartalom
95 perc / előkészület: 20 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennek a gullón kakaós keksznek hála, a sütikészítés új dimenzióiba repülünk. Szinte nincs már olyan desszert vagy édesség, amit ne lehetne elkészíteni ebből a kekszből. Íme egy brutálisan finom amerikai sajttorta, cukor nélkül.

hozzávalók / 8 adag

Kekszes alap

  • 200 g gullón TWINS keksz (cukormentes kakaós keksz, krémmel töltve)
  • 60 g olvasztott vaj
  • 1 csipet

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Kekszes alap

  1. A sütőt 160 fokra melegítjük. A formát sütőpapírral kibéleljük.
  2. A kekszet aprítógépben összemorzsoljuk. (Ez megoldható egy fagyasztózacskó és egy nyújtófa segítségével is.)
  3. A vajat megolvasztjuk, a darált keksszel és a sóval összedolgozzuk (szintén a gépben).
  4. A masszát a tortaforma aljába tesszük, és laposra nyomkodjuk alapnak, ehhez jó szolgálatot tesz egy kanál alja. A sütőben (középen, légkeverésnél 160 fokon) 10 percig sütjük.

Krém

  1. Közben a szobahőmérsékletű krémsajtot, a tejszín, a xilitet és a vaníliás xilitet/aromát simára keverjük. Egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat, és gyorsan belekeverjük a lisztet.
  2. A massza 1/3-át a süteményalapra öntjük, megszórjuk kekszdarabokkal meg jöhet még egy réteg krém és még egy réteg kekszdarab, majd a maradék masszával befedjük.
  3. Sütőben (középen) ugyanazon a hőfokon 1 órát sütjük, légkeverésen. Helyezzünk egy hőállóedényt a sütő aljára, és öntsünk bele forró vizet. Ezzel gőzt állítunk elő, mely a sütésben fontos szerepet játszik, és az elkészült torta állaga is sokkal krémesebb, selymesebb lesz.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 66
össznézettség: 4 841
elküldve: 1
receptkönyvben: 114
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gullon

Mióta szakács: 2018.05.08.
8 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

cheese cake

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lidizsuzsi
Lidizsuzsi Wed, 2019-11-20 13:58

".... és az elkészült torta állaga is sokkal rémesebb, selymesebb lesz." ??????
A rémes tortát is szeretjük.:-) :-)

816
keksz 200 g
vaj 60 g
1 csipet
mascarpone 700 g
xilit 200 g
xilit 1 teáskanál
tojás 4 db
vanília kivonat 1 kávéskanál
habtejszín 150 ml
finomliszt 100 g
keksz 200 g