r
Nosalty Logó

Sóska tört bugonyával, bundás zsemlével

Gonseen
Sóska tört bugonyával, bundás zsemlével
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A sóskához

A burgonyához

A bundás zsemléhez

856
Kalória
24.3g
Fehérje
81.2g
Szénhidrát
48.8g
Zsír
350.2g
Víz
295.4g
Koleszterin
9.3g
Élelmi rost
22.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A sóskához

A burgonyához

A bundás zsemléhez

Összesen 856 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A sóskához

A burgonyához

A bundás zsemléhez

Összesen 2567 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A sóskához

A burgonyához

A bundás zsemléhez

Összesen 118 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1529.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    408 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    476 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    81.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    350.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    518 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    792 micro
Összesen 856 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    72.8 g

Zsír

  • Összesen
    146.5 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    886 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4589.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    1224 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    572 mg
  • Foszfor
    1197 mg
  • Nátrium
    1428 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    243.5 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    1050.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1554 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    264 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    690 mg
  • Retinol - A vitamin:
    789 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    775 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2375 micro
Összesen 2567 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 118 kcal

Elkészítés

A sóskához

  1. Sóska készítése:
  2. Több vízben átmossuk a sóskát, majd lecsepegtetjük.
  3. Az olajban kicsit megpirítunk 1 ek cukrot, majd hozzáadjuk az összevágott újhagymát.
  4. 1-2 percig pirítjuk, és fokozatosan adagoljuk hozzá a sóskaleveleket.
  5. Ha összeesett, adunk hozzá 1 kk sót, és fedő alatt pároljuk kb. 15 percig, időnként megkeverve.
  6. Közben a lisztet a tejföllel és pici tejjel csomómentesre keverjük.
  7. A sóskát levesszük a tűzről, hozzáadjuk a cukrot és a habarást, és a többi tejet, majd kevergetve összefőzzük, végül hozzáadjuk a tejszínt.
  8. Burgonya készítése:
  9. Sós vízben megfőzzűk, majd leszűrjük, összetörjük, és belekeverjük a vajat.
  10. Bundás zsemle készítése:
  11. Felszeleteljük a zsemlét.
  12. Felverjük a tojást, hozzáadjuk a tejet, a sót.
  13. A zsemléket belemártva forró olajban kisütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p

Nálunk tökmindegy, hogy sóska vagy spenót kerül az asztalra, mindkettőt szeretjük. A mai nap a piacon jó gyenge sóskát vettem egy nénikétől, amit ebédre elkészítettem.  

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek