Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sóska tört bugonyával, bundás zsemlével

Sóska tört bugonyával, bundás zsemlével
Sóska tört bugonyával, bundás zsemlével
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk tökmindegy, hogy sóska vagy spenót kerül az asztalra, mindkettőt szeretjük. A mai nap a piacon jó gyenge sóskát vettem egy nénikétől, amit ebédre elkészítettem.
 

hozzávalók / 3 adag

A sóskához

A burgonyához

A bundás zsemléhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Sóska készítése:


  1. Több vízben átmossuk a sóskát, majd lecsepegtetjük.
  2. Az olajban kicsit megpirítunk 1 ek cukrot, majd hozzáadjuk az összevágott újhagymát.
  3. 1-2 percig pirítjuk, és fokozatosan adagoljuk hozzá a sóskaleveleket.
  4. Ha összeesett, adunk hozzá 1 kk sót, és fedő alatt pároljuk kb. 15 percig, időnként megkeverve.
  5. Közben a lisztet a tejföllel és pici tejjel csomómentesre keverjük.
  6. A sóskát levesszük a tűzről, hozzáadjuk a cukrot és a habarást, és a többi tejet, majd kevergetve összefőzzük, végül hozzáadjuk a tejszínt.

Burgonya készítése:


  1. Sós vízben megfőzzűk, majd leszűrjük, összetörjük, és belekeverjük a vajat.

Bundás zsemle készítése:


  1. Felszeleteljük a zsemlét.
  2. Felverjük a tojást, hozzáadjuk a tejet, a sót.
  3. A zsemléket belemártva forró olajban kisütjük.

  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 35
össznézettség: 144 168
elküldve: 4
receptkönyvben: 391
elkészítve: 25/40
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonseen

Mióta szakács: 2010.03.07.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sóskafőzelék tört krumplival és bundás zsemlével

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Scooby
Scooby Sat, 2012-06-09 21:08

Kedves Gonseen!
Kipróbáltam, és tényleg nagyon finom lett. Tojást én sem tettem bele, de ízlik nagyon:) Köszi, ja a bundi kenyeret holnap készítem hozzá, akkor lesz fogyasztva:) (Ha marad belőle.)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-09-17 10:45

Még finomabb lesz a sóska ha a habarásba egy tojást is elkeverünk! Igaz ez a a zöldbab és a tökfőzelékre is. Próbáljátok ki!Minden jót. Köszönöm a sok finom receptet! Ági nagyi

855
sóska 0.5 kg
napraforgó olaj 3 ek
újhagyma 2 közepes db
cukor 4 ek
0 ízlés szerint
tej 3 dl
tejföl 2 ek
főzőtejszín 1 dl
finomliszt 2 evőkanál
burgonya 0.5 kg
0 ízlés szerint
vaj 5 dkg
zsemle 3 db
tojás 4 db
tej 4 ek
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek