Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sós kifli Helena konyhájából

Sós kifli Helena konyhájából
Sós kifli Helena konyhájából
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom és ügyesen készen van, hiszen a kenyérsütő a java munkát elvégzi helyettem.

Nekem csak a nyújtás, formázás marad. A vajat  ízesíthetjük fokhagymával. Én már sütöttem fokhagymásan, és nagyon ízlett a családnak.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 dl meleg tejbe beletesszük az 1 kk cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. Kenyérsütőbe belekészítjük a tojást, tejet, joghurtot, sót, lisztet, majd amikor felfutott az élesztőnk, ráöntjük és alaposan kikevertetjük. Kelesztjük legalább 40 percig.
  3. Kiöntjük a kelt tésztánkat, 6 egyenlő részre osztjuk. Egyenként kinyújtjuk mind a 6 -ot.
  4. Az elsőt megkenjük vajjal, lefedjük a 2. lappal, megint vajat kenünk, befedjük a 3. tésztával, megint vaj, addig folytatjuk, míg az utolsóval befedjük.
  5. A tésztát 3 mm-re kinyújtjuk, és 16 részre vágjuk .
  6. A háromszöget a szélesebb felével feltekerjük  a spicc felé. Kelesztjük 40 percet.
  7. Tepsibe rakjuk, megkenjük tojással, megszórjuk tengeri sóval és köménymaggal.
  8. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 30 561
elküldve: 9
receptkönyvben: 467
elkészítve: 11/20
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

köménymagos kifli, vajas sós kifli, sörkifli

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

helena26
helena26 / helena26 Sat, 2015-02-07 14:45

Köszönöm és bízom benne,hogy akik elkészítik, elégedettek lesznek a recepttel!
Üdvözlettel,Helena

helena26
helena26 / helena26 Sat, 2013-09-28 12:12

Kedves Ildikó!
Persze,hogy használhatsz, csak zsiradék legyen, én a zsírt kedvelem a legjobban,így amibe csak lehet,azt teszek.
Üdvözlettel:Helena

Edit Szarvas
Edit Szarvas Fri, 2013-03-29 18:02

Szia megcsináltam a fenti receptet és jól sikerült csak azt nem tudom hova raksz 35dkg margarint mert én hiába kentem a korongok közé nem használtam el többet 10-12dkg-nál valamit roszul csináltam?

helena26
helena26 / helena26 Sat, 2013-03-30 20:43

Szerintem nem csináltál semmit rosszul,annyival kened meg, amennyivel gondolod,de én elírtam 25 dkg -át használtam.

szatmári magdolna
szatmári magdolna Sun, 2012-02-12 20:21

Örülök, hogy én is tudtam valami hasznosat írni. Van még egy, amit megosztanék veletek. A Möbel -akármiben ( az az áruház, nem jut eszembe rendesen leírni a nevét) lehet kapni hagymatároló dobozt, nagyon vidám a kinézete, olyan mint egy körte. A felvágott és nem felhasznált hagymát bele kell tenni és a hűtőben több mint egy hétig olyan marad, mint frissen,valami olyan anyagból van, amiben nem romlik meg. kb. 600 Ft. nagyon megéri.

szatmári magdolna
szatmári magdolna Sun, 2012-02-12 12:46

Ez nagyon finom, egyszerű recept, szoktam sütni. Minden alkalommal mást szórok a tetejére, pl. szezámmagot, vagy tökmagot, sajtot. Isteni finom. Van amikor pogácsa formában sütöm meg. Ezt csak úgy gondoltam, hogy leírom a változatosság kedvéért. Köszönjük a receptet, nem időigényes és kezdők is megsüthetik. Úgy szoktam frissen tartani, hogy ami megmarad esetleg, - nem mindig - konyharuhába teszem és zacskóba, így több napig puha marad. A kenyeret is így szoktam több napig eltenni, hogy ne száradjon ki. Bocs a kontárkodásért. üdv. Magdolna

helena26
helena26 / helena26 Sun, 2012-02-12 19:39

Örülök a hasznos tanácsokért ,mindenki hasznát veheti.
Nagyon finom én is sokat sütöm,imádja a családom és valóban ügyesen elkészíthető.
Édesen croissantként is ezt sütöm.

uné51
uné51 Sun, 2012-02-12 12:00

Köszi a receptet! Mi sörkiflinek mondjuk,esetleg :reszelt sajttal a tetején is nagyon fini!

602
finomliszt 70 dkg
tojás 2 db
élesztő 5 dkg
tej 2 dl
joghurt 150 g
cukor 0.5 teáskanál
2 kk
vaj 25 dkg
1 ek
köménymag 1 ek
tojás 1 db