r
Nosalty Logó

Sajttal töltött kifli blundel tésztából

Évi néni
Sajttal töltött kifli blundel tésztából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

412
Kalória
8.7g
Fehérje
35.1g
Szénhidrát
25.9g
Zsír
12.4g
Víz
70.6g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
2.9g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 412 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 4931 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 377 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    12.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 412 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.7 g

Zsír

  • Összesen
    311 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    848 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5326.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    1339 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    1297 mg
  • Nátrium
    2304 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    421.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    148.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2074 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    279 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2035 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    474 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 4931 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    11.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 377 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztből elveszünk 10 dkg-ot, és gépben összegyúrjuk a vajjal. Nem kell nagyon keverni, csak amíg homogén lesz. Fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük a keveréket.
  2. A maradék lisztből az instant élesztővel, tojássárgájával, sóval, cukorral és a langyos tejjel tésztát gyúrunk, míg szép sima, ruganyos, a tál falától elváló lesz, majd letakarva 40 percet pihentetjük
  3. A pihentetett, megkelt tésztát lisztezett munkafelületre borítjuk. Négy égtáj irányába négy "fület" húzunk ki belőle. A tészta közepére helyezzük a vajas kockát, és mind a négy fület ráhajtjuk, majd nyújtófával óvatosan minden irányba egyenletesen nyújtjuk téglalap alakra, míg 1 cm vékony lesz. Utána képzeletbeli harmadánál egyszer jobbról, majd balról behajtjuk a tésztát. Fordítunk rajta 90 fokot, és úgy is kinyújtjuk téglalap alakúra. Ekkor képzeletbeli négy részre osztva mindkét oldalról behajtjuk a tésztát a közepéig, majd a két lapot egymásra hajtjuk. Fóliával letakarva 20 percre hűtőbe rakjuk pihenni.
  4. 20 perc eltelte után újra kinyújtjuk a tésztát, és az első hajtáshoz hasonlóan jobbról, balról hajtogatunk, majd megint 20 perc pihentetés következik.
  5. A hűtőből kivett tésztát kettévesszük, és kinyújtjuk két kör alakúra, melyeket 8-8 cikkre vágunk fel. A széles végére tesszük a tölteléket, és a tésztát feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük egymástól távol, mert nőni fognak. 25-30 percet pihentetjük, míg a sütőt előmelegítjük 200 fokra hőlégkeverésen 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Töltelék

  1. Az ementáli sajtot finomra reszeljük, és elkeverjük a mascarponéval. (Esetleg aki sósabban szereti, kevés sót adhat hozzá, de az ementáli elég sós).
  2. Ezzel a töltelékkel töltjük meg a kifliket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x40

Ez az élesztős hajtogatott tészta azért jó, mert illik édeshez és sóshoz egyaránt.

További receptek

Káposztás cvekedlikocka

A sós vendégvárók, sose maradhatnak le az ünnepi asztalunkról. Legjobban egy ital mellé csúsznak, de még akár evés után is kitölthetjük velük a levegős helyeket. A legkedveltebb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek