r
Nosalty Logó

Sörtésztás halfalatkák uborkás majonézzel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Soproni Óvatos Duhaj
Sörtésztás halfalatkák uborkás majonézzel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 25% Zsír

hozzávalók a sörbundához

hozzávalók a halhoz

hozzávalók a majonézhez

Összesen 985 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 25% Zsír

hozzávalók a sörbundához

hozzávalók a halhoz

hozzávalók a majonézhez

Összesen 3939 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 25% Zsír

hozzávalók a sörbundához

hozzávalók a halhoz

hozzávalók a majonézhez

Összesen 239 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    74.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    593.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 985 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.5 g

Zsír

  • Összesen
    298.3 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    105 g
  • Koleszterin
    734 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2373.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    976 mg
  • Nátrium
    840 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    591.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    116 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    424 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    631 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    729 micro
Összesen 3939 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 239 Kcal

Hozzávalók

hozzávalók a sörbundához

hozzávalók a halhoz

hozzávalók a majonézhez

Elkészítés

hozzávalók a sörbundához

  1. A lisztet, a sütőport, a sót és a borsot egy tálba kimérjük. Hozzáöntünk nagyjából 3 deci sört, és csomómentesre keverjük - az ideális tésztaállag valamivel sűrűbb, mint a palacsintáé.
  2. Egy tepsiben olajat forrósítunk. A nagyjából 5 cm-es darabokra vágott halakat besózzuk, majd megforgatjuk a lisztben.
  3. Ha már elég forró az olaj, a belisztezett haldarabkákat egy villa segítségével megforgatjuk a sörtésztában, majd az olajba tesszük, és mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
  4. A majonézhez egy tálban kézi habverővel összekeverjük a tojást, a tojássárgákat, a mustárt és a citromlevet. Sózzuk-borsozzuk, majd folyamatos, nagyon intenzív keverés mellett apránként hozzáadjuk az étolajat.
  5. Amikor ideálisnak ítéljük a majonéz sűrűségét és állagát, hozzákeverjük a felaprított csemegeuborkát, illetve kapribogyót.
  6. A tésztabundás halfalatkákat a majonézbe mártogatva fogyasztjuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 138
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6290
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sörtésztás halfalatkák uborkás majonézzel
Soproni Óvatos Duhaj 11 recept

Ízletes és ropogós, sörbundába csomagolt halfalatkák, amik az uborkás házi majonézbe mártogatva minden képzeletet felülmúlnak.

Hozzávalók

hozzávalók a sörbundához

hozzávalók a halhoz

hozzávalók a majonézhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.