r
Nosalty Logó

Hal Orly módra hajdina körettel - reform

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Hal Orly módra hajdina körettel - reform
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
rántott ételek
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 801 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1598 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 173 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1677 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    987 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    290.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    310 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 801 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.6 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3353.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    480 mg
  • Foszfor
    1974 mg
  • Nátrium
    641 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    581.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    620 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    656 micro
Összesen 1598 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 173 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hajdinát háromszoros, sóval ízesített vízben feltesszük főni. Amikor már majdnem minden vizet magába szívott, és puha, levesszük a tűzről, lefedjük, és 20 percig állni hagyjuk.
  2. A cápaharcsát felcsíkozzuk kb. 2x5 cm-es csíkokra, és besózzuk.
  3. A tojásokat felverjük, sózzuk, és annyi lisztet, sört adunk hozzá, hogy jó sűrű palacsintatésztát kapjunk.
  4. A haldarabokat teljes kiőrlésű lisztben megforgatjuk, és belemártjuk a tésztába.
  5. Olívaolajjal kikent tepsibe tesszük, és szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 19x15x5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 29451
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 10.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Olyan kevés halat eszünk, hogy már szégyellem, pedig nagyon szeretjük. Valamiért mindig a csirke vagy sertés az első gondolata az embernek, ha valami finom húsételt szeretne készíteni. Pedig a hal nagyon egészséges. Ez a cápaharcsa kissé zsíros hal, ami nem baj, mert rengeteg esszenciális zsírsavat tartalmaz, amire szüksége van a szervezetünknek. Az Orly módra készített ételek is nagyon finomak, de ritkán készítek, mert elég olajosak maradnak a kisütés után. Így találtam ki, hogy megsütöm tepsiben. Nagyon finom lett, érdemes kipróbálni.

Hozzászólások (6)

tenger

Vigyázz, kedves Zsuzsa! Figyelni foglak:-)))) Szuperek a receptjeid, köszi ?ket! :-))

Törölt felhasználó

Kedves Tenger, ezt vegyem fenyegetésnek? :-) Köszönöm, nagyon jól esnek a szavaid! Próbáld is ki a receptjeimet! Üdv, Zsuzsa

Boribon

Hat ez zsenialis!! En (majdnem) minden nap halat eszem, mert imadon, a hust viszont nagyon nem, ezert szenvedelyesen gyujtom a halas recepteket. Ez megvolt mar, de mindig gyorsan tullapoztam rajta, mivel bo olajban en sem szeretek sutni. A te modszered viszont szuper! Koszi szepen az otletet!!

Törölt felhasználó

Kedves Boribon, örülök, hogy ötletet adtam. Én meg törekszem arra, hogy egyre több halat egyek, mert elég ritkán kerül az asztalra. :-) Szép napot, Zsuzsa

Törölt felhasználó

Kedves Zsuzsa! Ez volt a vacsink tavaszi vegyes salival, fiamnak kis tartárral és f?tt krumplival. De ? is inkább a salit majszolta mellé finom feta sajttal megbolondítva. Nagyon finom volt, köszönjük! Üdv, Teki

Törölt felhasználó

Kedves Teki, örülök, hogy elkészítetted és ízlett. Tényleg nagyon jó, hogy nem b? olajban sül, sokkal finomabb is és egészséges! Egészségetekre! Zsuzsa

Törölt felhasználó

Én is kipróbáltam a következ? változtatásokkal: A halat 3 cm hosszú csíkokra metélem, és serpeny?ben süt?m kett? oldalról (a vastag szeleteket négy oldalról). Minden egyéb a recept szerint. Titánbevonatú serpeny?t használok, így zsír nélkül is tudok sütni. Elvileg lehetne fed? alatt sütni, de akkor ne látom jól, ezért inkább a végén a kész ételt a tállal együtt megmikrózom, hogy ha a közepe nyers maradt volna, akkor az is megsüljön. (Nem szoktam órákig várni kíméletes kifagyasztásra, hanem szintén mikróban csak rövid ideig melegítem, hogy ne betonkemény hanem késsel vágható legyen). Korábban már egyszer emlékezetb?l csináltam, de tévedésb?l sör helyett tejjel. Alig volt érzékelhet? a különbség.

Törölt felhasználó

Javaslom még a Fish and Chips receptet is megnézni

Törölt felhasználó

Kipróbáltam én is... de egy katasztrófa lett a végeredmény. Leragadt a tepsiben, alig bírtam kikaparni :((( Van valakinek ötlete, hogy mit rontottam el??? Inox a tepsim, kikentem olivaolajjal, és 200 fokon sütöttem...

Címlapról ajánljuk

További cikkek