Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hal Orly módra hajdina körettel - reform

Hal Orly módra hajdina körettel - reform
Hal Orly módra hajdina körettel - reform
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olyan kevés halat eszünk, hogy már szégyellem, pedig nagyon szeretjük. Valamiért mindig a csirke vagy sertés az első gondolata az embernek, ha valami finom húsételt szeretne készíteni. Pedig a hal nagyon egészséges. Ez a cápaharcsa kissé zsíros hal, ami nem baj, mert rengeteg esszenciális zsírsavat tartalmaz, amire szüksége van a szervezetünknek.
Az Orly módra készített ételek is nagyon finomak, de ritkán készítek, mert elég olajosak maradnak a kisütés után. Így találtam ki, hogy megsütöm tepsiben. Nagyon finom lett, érdemes kipróbálni.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hajdinát háromszoros, sóval ízesített vízben feltesszük főni. Amikor már majdnem minden vizet magába szívott, és puha, levesszük a tűzről, lefedjük, és 20 percig állni hagyjuk.
  2. A cápaharcsát felcsíkozzuk kb. 2x5 cm-es csíkokra, és besózzuk.
  3. A tojásokat felverjük, sózzuk, és annyi lisztet, sört adunk hozzá, hogy jó sűrű palacsintatésztát kapjunk.
  4. A haldarabokat teljes kiőrlésű lisztben megforgatjuk, és belemártjuk a tésztába.
  5. Olívaolajjal kikent tepsibe tesszük, és szép pirosra sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 19x15x5 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 28 283
elküldve: 1
receptkönyvben: 161
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: rántott ételek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tepsiben sült cápaharcsa Orly módra, cápaharcsa-filék hajdinával

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Iwettke
Iwettke Sun, 2014-04-27 14:00

Kipróbáltam én is... de egy katasztrófa lett a végeredmény. Leragadt a tepsiben, alig bírtam kikaparni :((( Van valakinek ötlete, hogy mit rontottam el??? Inox a tepsim, kikentem olivaolajjal, és 200 fokon sütöttem...

Wekerle
Wekerle Wed, 2011-09-14 09:15

Én is kipróbáltam a következő változtatásokkal: A halat 3 cm hosszú csíkokra metélem, és serpenyőben sütőm kettő oldalról (a vastag szeleteket négy oldalról). Minden egyéb a recept szerint.
Titánbevonatú serpenyőt használok, így zsír nélkül is tudok sütni. Elvileg lehetne fedő alatt sütni, de akkor ne látom jól, ezért inkább a végén a kész ételt a tállal együtt megmikrózom, hogy ha a közepe nyers maradt volna, akkor az is megsüljön. (Nem szoktam órákig várni kíméletes kifagyasztásra, hanem szintén mikróban csak rövid ideig melegítem, hogy ne betonkemény hanem késsel vágható legyen).
Korábban már egyszer emlékezetből csináltam, de tévedésből sör helyett tejjel. Alig volt érzékelhető a különbség.

tekiroll
tekiroll Sun, 2011-03-27 20:06

Kedves Zsuzsa! Ez volt a vacsink tavaszi vegyes salival, fiamnak kis tartárral és főtt krumplival. De ő is inkább a salit majszolta mellé finom feta sajttal megbolondítva. Nagyon finom volt, köszönjük! Üdv, Teki

Amurath
Nyulas / Amurath Mon, 2011-03-28 08:47

Kedves Teki, örülök, hogy elkészítetted és ízlett. Tényleg nagyon jó, hogy nem bő olajban sül, sokkal finomabb is és egészséges! Egészségetekre!

Zsuzsa

Boribon
Boribon / Boribon Fri, 2011-02-11 05:55

Hat ez zsenialis!! En (majdnem) minden nap halat eszem, mert imadon, a hust viszont nagyon nem, ezert szenvedelyesen gyujtom a halas recepteket. Ez megvolt mar, de mindig gyorsan tullapoztam rajta, mivel bo olajban en sem szeretek sutni. A te modszered viszont szuper! Koszi szepen az otletet!!

Amurath
Nyulas / Amurath Fri, 2011-02-11 16:40

Kedves Boribon, örülök, hogy ötletet adtam. Én meg törekszem arra, hogy egyre több halat egyek, mert elég ritkán kerül az asztalra. :-) Szép napot, Zsuzsa

tenger
tenger / tenger Thu, 2011-02-10 14:49

Vigyázz, kedves Zsuzsa!
Figyelni foglak:-))))
Szuperek a receptjeid, köszi őket! :-))

Amurath
Nyulas / Amurath Fri, 2011-02-11 16:39

Kedves Tenger, ezt vegyem fenyegetésnek? :-) Köszönöm, nagyon jól esnek a szavaid! Próbáld is ki a receptjeimet! Üdv, Zsuzsa

801
pangasius 0.5 kg
tojás 2 db
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 10 dkg
0 ízlés szerint
sör 1 dl
olívaolaj 2 ek
hajdina 10 dkg