Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sörben sült csirkecomb zöldséges rizzsel

Sörben sült csirkecomb zöldséges rizzsel
Sörben sült csirkecomb zöldséges rizzsel
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretek sörrel sütni, főzni... Kedvencem a sörben sült csülök, de azt max. egyszer készítem el évente, bár tavaly biztos, hogy nem csináltam.... Gondoltam, kipróbálom csirkével is. Az egész csirke sörgőzben párolva nagyon tuti, ezért reméltem, hogy így is jó lesz. Nem csalódtam. :-)
A rizibizit megtanultam elkészíteni....köszönet érte Alma-magocskának és Boribonnak. :-)

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Természetesen sör!
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A combokat megtisztítjuk, megmossuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Elkészítjük a páclét: a sört, a húslevest és a gyömbért összekeverjük, belereszeljük a 2 gerzd fokhagymát, és a jénaiba tett combokra öntjük.
  3. Pici olajjal meglocsoljuk a combokat.
  4. Alufóliával letakarjuk, és puhára sütjük, pároljuk. Az utolsó 10 percben levesszük a fóliát, és pirosra sütjük a húst.
  5. Míg készül a hús, elkészítjük a köretet. (Én rizibizit készítettem, de burgonya is finom hozzá szinte minden formában.)

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 417
elküldve: 0
receptkönyvben: 199
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Norci79

Mióta szakács: 2010.04.03.
94 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: sörös receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sörben pácolt csirkecomb, sörös csirkecombok tepsiben

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

653
csirkecomb 2 db
sör 3 dl
gyömbér 0.5 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
alaplé 1.5 dl
fokhagyma 2 gerezd
rizs 125 g
zöldborsó 5 dkg
csemegekukorica 5 dkg
napraforgó olaj 1 ek