r
Nosalty Logó

Gombás-sajtos-kolbászos palacsinta

NS
Gombás-sajtos-kolbászos palacsinta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A palacsintatésztához

A töltelékhez

662
Kalória
28.2g
Fehérje
39.5g
Szénhidrátok
42.8g
Zsír
183.5g
Víz
121.3g
Koleszterin
2.4g
Rost
8.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A palacsintatésztához

A töltelékhez

Összesen 662 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A palacsintatésztához

A töltelékhez

Összesen 2646 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A palacsintatésztához

A töltelékhez

Összesen 171 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1789.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    408 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    1016 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    183.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    424 micro
  • β-crypt
    122 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 662 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.9 g

Zsír

  • Összesen
    171 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    485 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7157.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    1632 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    1195 mg
  • Nátrium
    4066 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    734 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    970 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    806 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1697 micro
  • β-crypt
    488 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 2646 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 171 kcal

Elkészítés

A palacsintatésztához

  1. A palacsintatészta: A hozzávalókat simára keverjük, akkor jó, ha tejszín sűrűségű. Keverés után legalább fél órát pihentetjük.
  2. Sütés előtt 1 tk olajat keverünk a tésztába, ez segít, hogy ne ragadjon le, és ne kelljen minden palacsinta előtt olajozni a serpenyőt.
  3. Végül felforrósítjuk a serpenyőt, kevés olajat öntünk bele úgy, hogy egyenletesen szétterüljön a serpenyőben, majd 1 merőkanálnyi tésztát öntünk bele, amivel ugyanígy járunk el. Mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Az első oldalt hosszabb, a másik oldalt kicsit rövidebb ideig sütjük.
  4. A töltelék: Az apróra vágott hagymát a forró olajon üvegesre pároljuk, rádobjuk a vékony szeletekre vágott gombát, azt is lepirítjuk, majd hozzáadjuk a szintén apró kockákra vágott kolbászt, paprikát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, jól átpirítjuk. Óvatosan bánjuk a sóval, mert a sajtok és a kolbász is sós!
  5. A kockára vágott sajtokat hozzáadjuk, kevés tejszínnel felöntjük, és épp csak összerotyogtatjuk. Kb. a sajtok felét használjuk fel.
  6. A kapott mártással megtöltjük a palacsintákat, összehajtogatjuk, lerakosgatjuk egy kikent tepsibe, ráöntjük a tejfölt, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és piros-ropogósra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy ideje árválkodott már a hűtőben egy kis darab kolbász, néhányféle sajtvég, volt benne füstölt, trappista, parmezán széle, eidami. Maradt egy kevés gomba is, meg egy árva paprika. Önállóan egyik sem lett volna elég semmire. Kipakoltam szépen a pultra mindent, majd elkezdtem csak úgy, ötletszerűen összedobálni őket. Ez az egyszerű, olcsó, ámde annál laktatóbb vacsi született belőle. A hozzávalók sem és a mennyiségük sem törvényszerű, bárki kedvére variálhatja akár ízlése, akár a hűtőjében árválkodó alapanyagok szerint. Bármikor továbbgondolható. Jó kísérletezést!

További receptek

Epres red velvet palacsinta

Eperszezonban ez lesz a legszebb desszert, amit készíthetsz! Próbáld ki habos, citromhéjjal ízesített mascarponekrémmel, és díszítsd kedvedre. Könnyed, elegáns megjelenése ellenére ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...