Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-sajtos-kolbászos palacsinta

Gombás-sajtos-kolbászos palacsinta
Gombás-sajtos-kolbászos palacsinta
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy ideje árválkodott már a hűtőben egy kis darab kolbász, néhányféle sajtvég, volt benne füstölt, trappista, parmezán széle, eidami. Maradt egy kevés gomba is, meg egy árva paprika. Önállóan egyik sem lett volna elég semmire. Kipakoltam szépen a pultra mindent, majd elkezdtem csak úgy, ötletszerűen összedobálni őket. Ez az egyszerű, olcsó, ámde annál laktatóbb vacsi született belőle. A hozzávalók sem és a mennyiségük sem törvényszerű, bárki kedvére variálhatja akár ízlése, akár a hűtőjében árválkodó alapanyagok szerint. Bármikor továbbgondolható. Jó kísérletezést!

hozzávalók / 4 adag

A palacsintatésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A palacsintatészta: A hozzávalókat simára keverjük, akkor jó, ha tejszín sűrűségű. Keverés után legalább fél órát pihentetjük.
  2. Sütés előtt 1 tk olajat keverünk a tésztába, ez segít, hogy ne ragadjon le, és ne kelljen minden palacsinta előtt olajozni a serpenyőt.
  3. Végül felforrósítjuk a serpenyőt, kevés olajat öntünk bele úgy, hogy egyenletesen szétterüljön a serpenyőben, majd 1 merőkanálnyi tésztát öntünk bele, amivel ugyanígy járunk el. Mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Az első oldalt hosszabb, a másik oldalt kicsit rövidebb ideig sütjük.
  4. A töltelék: Az apróra vágott hagymát a forró olajon üvegesre pároljuk, rádobjuk a vékony szeletekre vágott gombát, azt is lepirítjuk, majd hozzáadjuk a szintén apró kockákra vágott kolbászt, paprikát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, jól átpirítjuk. Óvatosan bánjuk a sóval, mert a sajtok és a kolbász is sós!
  5. A kockára vágott sajtokat hozzáadjuk, kevés tejszínnel felöntjük, és épp csak összerotyogtatjuk. Kb. a sajtok felét használjuk fel.
  6. A kapott mártással megtöltjük a palacsintákat, összehajtogatjuk, lerakosgatjuk egy kikent tepsibe, ráöntjük a tejfölt, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és piros-ropogósra sütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 104
elküldve: 0
receptkönyvben: 48
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Anya-konyhája

Mióta szakács: 2013.01.08.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból, maradék tejtermékből
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: palacsinta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sós töltött palacsinta, kolbászos-sajtos palacsinta, töltött palacsinta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Sat, 2013-04-06 01:39

Nagyon ötletes a recept, biztos finom is, és jó a leírás! Kellemes hétvégét, üdv, Torma :)

661
tojás 1 db
finomliszt 15 dkg
tej 3 dl
szódavíz 1 dl
1 késhegynyi
napraforgó olaj 2 teáskanál
gomba 20 dkg
kolbász 15 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
kápia paprika 1 közepes db
tejföl 175 g
sajt 15 dkg
főzőtejszín 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek