r
Nosalty Logó

Sonkás pappardelle

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kornél
Sonkás pappardelle
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta készítése

Tésztaétel elkészítése

Összesen 1130 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta készítése

Tésztaétel elkészítése

Összesen 2259 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta készítése

Tésztaétel elkészítése

Összesen 242 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.2 g

Zsír

  • Összesen
    57.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124785.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    123984 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    208.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    464 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    90 micro
  • β-karotin
    2334 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    10449 micro
  • Lut-zea
    3765 micro
Összesen 1130 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.3 g

Zsír

  • Összesen
    114.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249571.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    803 mg
  • Nátrium
    247968 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    417.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    627 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    928 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    355 micro
  • Kolin:
    547 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    179 micro
  • β-karotin
    4668 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    20899 micro
  • Lut-zea
    7530 micro
Összesen 2259 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    26692.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    26521 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    499 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2235 micro
  • Lut-zea
    805 micro
Összesen 242 Kcal

Hozzávalók

Tészta készítése

Tésztaétel elkészítése

Elkészítés

Tészta készítése

  1. A lisztet halmozzuk gyúródeszkára, keverjük bele a sót, majd a közepébe készítsünk egy mélyedést. Ebbe üssük bele a tojásokat, majd gyúrjunk tésztát. Kézzel jól dolgozzuk ki. Ezt követően pihentessük tíz percet, majd sodrófával nyújtsuk ki (ha tésztakészítő gépet használunk, akkor egyszerű dolgunk van, fokozatosan nyújtsuk ki a kellő vékonyságúra, a végén pedig szélesmetélt vágófejjel kapjuk meg a kész tésztát).
  2. Ha nincs gépünk az sem tragédia, abban az esetben a tésztát osszuk három részre, hogy könnyebben dolgozhassunk vele, majd nyújtsuk ki kb. 0,5 mm vastagságúra. Éles késsel vágjunk centi széles csíkokat a tésztából, felhasználásig hajtsuk össze fészekszerűen, vagy akár egy vízszintesen rögzített seprűnyélre is akasztgathatjuk.
  3. Az így készült tésztánk állagra és minőségre sem összehasonlítható semmilyen boltokban kapható száraztésztával.

Tésztaétel elkészítése

  1. Készüljünk elő: a paradicsomokat vágjuk félbe, a szárított paradicsomot juliennes-re (metéltre). Két gerezd fokhagymát csak késlappal roppantsunk meg, a másik két gerezdet zúzzuk össze. A petrezselymet vágjuk finomra. Olasz sonkából leginkább szeleteltet vásároljunk, hacsak nincs otthon egy Berkel szeletelőgépünk elrejtve. Lévén, hogy szárított nyers sonkáról van szó, ha nem hajszálvékony a szelet, gumis, rágós lesz, elrontja az ételt. A vékony sonkaszeleteket tetszőlegesen tépkedhetjük kézzel, vagy vághatjuk késsel, kinek kedve szerint.
  2. Serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd dobjuk bele a két gerezd roppantott fokhagymát. Pirítsuk, ha megbarnultak vegyük ki az olajból. Adjuk hozzá a paradicsomokat (frisset szárítottat vegyesen), hagyjuk kissé átforrósodni és üvegesedni. Kissé sózzuk, borsozzuk.
  3. Közben a tésztánkat forró, sós vízben főzzük ki! Vigyázat: friss tésztánknak elegendő egy-két perc! Ne főzzük szét!
  4. Ha a paradicsom kellőképpen üveges, adjuk hozzá az olasz sonkát. Éppen csak átforgatjuk a forró olajon, amíg üveges lesz, nem kell megsütni. A kifőtt tésztát egyből tehetjük a serpenyőbe, nem kell lecsepegtetni, leöblíteni pedig tilos. Forgassuk át alaposan, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a petrezselymet.
  5. Végül friss ruccola leveleket szórjunk a serpenyőbe, csak annyi ideig hagyjuk a lángon, amíg átforgatjuk néhányszor a tésztával és kész, lehet tálalni. Fogyasszuk azonnal, serpenyőből a tányérra vele! :)
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 9197
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 16.

Ajánló

Ízlés szerint szórhatunk rá reszelt parmigiano reggiano, vagy grana padano sajtot is, bár nem különösebben igényli ez az étel a sajtot.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sonkás pappardelle
Kornél 167 recept

Nincs különösebb story, ez egy nagyon egyszerű és nagyon finom tészta. Az itthoni "olasz" éttermek nemigen készítenek ilyen jellegű tésztákat, holott pont ezeket kellene, mert ezek az igazi, gyors, olasz tészták friss zöldségekkel, sonkával, olívaolajjal. A tészta szerelmeseinek kötelező. :)

Hozzászólások

szaszo71

Megcsináltam, tényleg nagyon finom, de én azért nem ajánlanám az extrasz?z olivaolajat ehhez az ételhez. Annak ugyanis nem tesz jót a hevítés, szétesik és egészségre ártalmas lesz.

Hozzávalók

Tészta készítése

Tésztaétel elkészítése

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.