r
Nosalty Logó

Sonkás-krémes tavaszi sajttekercs

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Sonkás-krémes tavaszi sajttekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 19% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 258 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 2069 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 214 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    932.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    509 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 258 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.2 g

Zsír

  • Összesen
    153.7 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    716 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7463.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    2720 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    1621 mg
  • Nátrium
    2877 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1700 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    178 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1341 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    4071 micro
  • β-crypt
    488 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    553 micro
Összesen 2069 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    769.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    420 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 214 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sajtot nejlonzacskóba tesszük, a száját jól bekötjük.
  2. Lobogó vízbe tesszük, majd a lángot levesszük takarékra, és 10 percig benne hagyjuk a sajtot.
  3. Közben a főtt tojást és a kápiát vágjuk kis kockákra, és aprítsuk fel a snidlinget.
  4. A két sajtkrémet öntsük össze, és keverjük bele a paprikát, a tojást és a snidlinget. Ha szükséges, fűszerezzük.
  5. Egy vágódeszkát vonjunk be fóliával. Vegyük ki a sajtot a forró vízből, vágjuk ki a zacskó szákét, és öntsük a tartalmát a fóliára. Sodrófával nyújtsuk akkorára, mint deszka, majd fedjük be a sokaszeletekkel. Kenjük bele a sajtkrémet, majd óvatosan tekerjük fel, és csomagoljuk vissza a fóliába.
  6. Tegyük hűtőbe legalább 12 órára. Ha kész, éles késsel vékonyan szeleteljük fel.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 49640
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mindenféle tavaszi hidegtálon remekül mutat egy sonkás sajttekercs! A benne lévő krémet ízesítsük kedvünkre.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.