r
Nosalty Logó

Sonkás kocka Kornél konyhájából

Kornél
Sonkás kocka Kornél konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

916
Kalória
27.1g
Fehérje
64.9g
Szénhidrát
59.4g
Zsír
82.3g
Víz
188.5g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
4.9g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 916 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 5487 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 351 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    59.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1305.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    497 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    64.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    82.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 916 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.9 g

Zsír

  • Összesen
    356.7 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7833.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    374 mg
  • Kálcium
    1781 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    2297 mg
  • Nátrium
    2985 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    389.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    494.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1153 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    221 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1158 micro
  • Kolin:
    639 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1134 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    826 micro
Összesen 5487 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    503.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 351 kcal

Elkészítés

  1. Kockázzuk fel a szalonnát, majd kevés zsíron süssük meg. A sonkát szintén kockázzuk fel, majd tegyük félre.
  2. Fazékban forraljunk vizet, amiben a tésztát kifőzzük. Közben a szalonna zsírját szűrjük le egy serpenyőbe, majd tegyük fel a tűzre és pirítsuk zsemleszínűre benne a lebbencstésztát. A művelet ezen része elhagyható, ha valaki nem kedveli az ily módonpirult tészta ízét.
  3. Ha a tészta megpirult, főzzük ki. Fontos, hogy ennél a típusú tésztánál tegyünk a só mellé egy kevés zsírt a főzőlébe, máskülönben összeragad (esetünkben egy evőkanálnyit nyugodtan).
  4. A tojásokat válasszuk szét, a fehérjéből verjünk kemény habot, a sárgáját pedig keverjük ki krémesre a vajjal. Ha ezzel megvagyunk, adjuk a tojássárgához a sonka és szalonna kockákat, a tejfölt, ízesítsük sóval és borssal, valamint egy kevés zsírral, ami kisült a szalonnából.
  5. Keverjük hozzá óvatosan a tojásfehérjehabot, majd egy tálban finomanforgassuk össze a tésztával az egészet.
  6. Kizsírozott és zsemlemorzsával megszórt tűzálló edénybe öntsük bele a tésztát, tetejét szórjuk meg reszelt sajttal és süssük aranybarnára.
  7. Tetszőleges darabokat vágva tálaljuk, ha elkészült.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Azt gondolom kicsit méltánytalanul merült feledésbe a magyar konyha eme tésztaétele. Iskoláskorunkban a menzákon rendszeresen lehetett találkozni vele, a mai modern korban pedig már alig emlékszünk rá. Egyszerűen elkészíthető, nem túl költséges, ugyanakkor rendkívül laktató étel.

További receptek

Yaki udon

Van az úgy, hogy megunnánk a szokásos tésztáinkat: a spagettit, a bolognait, vagy éppen a túrós csuszát. Ilyenkor jön jól egy kis konyhai kalandozás! A japánok egyik kedvenc „gyors ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek