Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás kiflik 4.

Sonkás kiflik 4.
Sonkás kiflik 4.
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon régen egy nagyon kedves kolleganőmtől, Esztikétől kaptam a receptet. Húsvét után a maradék sonka hasznosítására nagyon jó.


hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A  tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd néhány órára hideg helyre tesszük (akár egy éjszakára is).
  2. A sonkát, a párizsit, a sajtot ledaráljuk (én a hagyományos húsdarálóban együtt szoktam), hozzáadjuk a tejfölt, a tojást és az ízlés szerinti borsot.
  3. A tészát kinyújtjuk, háromszögeket vágunk belőle, majd a háromszög talpára egy kiskanál tölteléket helyezünk, és feltekerjük a tésztát.
  4. Tojással lekenjük (megszórhatjuk szezámmaggal, sajttal stb.), majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 265
elküldve: 1
receptkönyvben: 140
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsa

Mióta szakács: 2010.04.17.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: sós süti
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
mikor: uzsonna, vacsora
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sonkával-párizsival töltött kifli, sonkás sörkifli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1457
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
tojás 2 db
tejföl 2 ek
0 ízlés szerint
főtt sonka 20 dkg
párizsi 20 dkg
sajt 20 dkg
tejföl 2 ek
tojás 1 db
bors 0 ízlés szerint
tojás 1 db
szezámmag 2 ek
sajt 5 dkg