r
Nosalty Logó

Fokhagymás kelt kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Németi Olga
Fokhagymás kelt kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 838 kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 6700 kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 334 kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1536.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    697 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 838 kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202.7 g

Zsír

  • Összesen
    355.3 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    140 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12291.9 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    355 mg
  • Kálcium
    3366 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    2656 mg
  • Nátrium
    5579 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    646.6 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    363.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1492 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    425 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    667 micro
  • Kolin:
    730 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1478 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    856 micro
Összesen 6700 kcal
  • 13% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    612.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 334 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet megmelegítjük, és az élesztőt egy deci langyos tejben egy teáskanál cukorral felfuttatjuk. Előkészítjük közben a hozzávalókat, s ha az élesztő felfutott, összedagasztjuk, majd langyos helyen, letakarva 1 óra alatt jól megkelesztjük. Közben előkészítjük a töltelékeket.
  2. A fokhagymát összezúzzuk, kicsit megsózzuk, és kevés lágy zsírral elkeverjük.
  3. A sajtot lereszeljük.
  4. Amikor a tésztánk egy óra elteltével megkelt, három részre osztjuk. A cipókat átgyúrjuk, és kb. 3-4 mm vastag köröket nyújtunk belőle, majd a köröket 8 cikkelyre osztjuk.
  5. A fokhagymás töltelékből kenünk a tésztacikkekre, majd reszelt sajtot teszünk rá, felgöngyöljük.
  6. Sütőpapíros tepsire tesszük a kifliket, pihentetjük kb. 20 percet, majd megkenjük a tetejét tojással, és szórunk rá sajtot és szárított oregánót is.
  7. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8026
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fokhagymás kelt kifli
Németi Olga 105 recept

Valamikor réges régen egy pékségben volt fokhagymás és oregánós kifli. Hiányzott, és ezt kreáltam belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?