r
Nosalty Logó

Sonkás csiga 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Sonkás csiga 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1084 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4329 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 265 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    56.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1538.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    782 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    601 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    478 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1470 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 1084 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    132.9 g

Zsír

  • Összesen
    226.8 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    394 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6154.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    1319 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    1231 mg
  • Nátrium
    3126 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    429.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    394 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2403 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    556 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    573 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1912 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    5878 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    895 micro
Összesen 4329 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    362 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Kb. 1 dl langyos tejbe szórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. A többi tejet és a margarint is langyosra melegítjük.
  3. A hozzávalókból közepesen lágy tésztát készítünk, és kétszeresére kelesztjük.
  4. Ezután lazán átgyúrjuk, majd téglalap alakúra nyújtjuk, úgy 1 cm vastagra.
  5. A töltelékhez a sonkát ledaráljuk, vagy nagyon apróra vágjuk, a snidlinget is felaprítjuk, s ezeket összekeverjük a tejföllel, meg 5 dkg puha margarinnal.
  6. A tölteléket egyenletesen a kinyújtott tésztára kenjük, és megszórjuk a reszelt sajttal.
  7. Lazán feltekerjük, és kb. 2 ujjnyi darabokra vágjuk, hogy 15-16 db legyen belőle.
  8. Kikent tepsibe rakjuk a csigákat, az oldalukat megkenjük olvasztott margarinnal, hogy majd ha készen lesznek, könnyebb legyen őket szétszedni.
  9. A tetejüket megkenjük a kissé felvert tojásfehérjével, és gazdagon megszórjuk reszelt sajttal.
  10. Kicsit hagyjuk így pihenni, míg a sütő bemelegszik, majd aranyszínűre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22x38x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4573
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 06.

Ajánló

Füstölt húsos bablevesből is csenhetünk ki a töltelékhez húst, vagy bármilyen intenzívebb ízű főtt sonkát, tarját is használhatunk hozzá, amit füstölt sajttal szórunk meg. Ha a sütőnk nem hőlégkeveréses, akkor kb. 20°C-kal nagyobb lángon süssük!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A húsvéti sonka utolsó morzsái méltóan búcsúztak az ünneptől...

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek