r
Nosalty Logó

Sajtos csiga kelt tésztából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jolán
Sajtos csiga kelt tésztából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 830 kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3317 kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 293 kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1862.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    1046 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 830 kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    109.7 g

Zsír

  • Összesen
    137.4 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    752 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7449.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    1419 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    1420 mg
  • Nátrium
    4184 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    398.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1249 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    405 micro
  • Kolin:
    394 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1234 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    579 micro
Összesen 3317 kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    657.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 293 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Csinálunk egy gyors kovászt: Egy kisebb tálban meglangyosítjuk a tej nagy részét. Elkeverünk benne 1 kk cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Annyi lisztet adunk hozzá a kimért 50 dkg-ból, hogy egy tejföl sűrűségű masszát kapjunk. Kb. 5 percig kelesztjük.
  2. A többi liszthez hozzáadjuk a sót, 1 egész tojást és 1 tojássárgáját (a fehérje jó lesz a lekenéshez), hozzáadunk még 4 dkg olvasztott vajat, a tejfölt és a felfutott kovászt. Dagasztógéppel jól kidolgozzuk.
  3. Közben még adunk hozzá annyi tejet, hogy egy lágyabb tésztát kapjunk. A tésztának szép simának és ruganyosnak kell lennie. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesszük.
  4. Ha megkelt, egy szép nagy téglalapot nyújtunk belőle, és egyenletesen elkenjük rajta a megmaradt, puha vajat. Egyenletesen megszórjuk reszelt sajttal (egy kevés maradjon meg belőle), és feltekerjük.
  5. Vastagabb szeleteket vágunk belőle (nekem 14 db lett), és sütőlapra tesszük. Megkenjük a kicsit megsózott tojásfehérjével, majd a maradék sajttal leszórjuk. Előmelegített sütőben pirulásig sütjük. Szép nagy csigáink lesznek :-)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 126
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 8777
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 09.

Ajánló

Reggeli... vacsora... nasi... :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk nagyon szeretik a pasik a sós sütiket. Ha kérdezem, mit süssek... hát pogácsát!!! Ne is olyan habos-babosat... Jajj... pedig én annyira szeretem a habos sütiket, de EZEK?!!!! No mindegy, szerintem nem csak én vagyok így ezzel. Most is akartam egy kelt pogácsát sütni, aztán a jól bevált tésztácskámból inkább ezt a csigát készítettem. A fiam még nem jött haza...14 db lett... jó nagyok... már kettőt befaltam, de még ennék!! Atyaég, még hazajön ő is, megdézsmálja... hogy marad ebből elvinnivaló??!!!!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek